Μυστικό υπόγειο τούνελ βρέθηκε κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στο Μεξικό (Εικόνες και βίντεο)

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει στοιχεία στον αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιουακάν στο Μεξικό, ότι οι κατασκευαστές της, ενδέχεται να έχουν σκάψει μια μυστική σήραγγα κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σήραγγα ξεκινάει από το κέντρο της Πυραμίδας και φτάνει ως την κεντρική πλατεία, η οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για ανθρωποθυσίες και άλλες τελετουργίες μπροστά σε περίπου 100.000 ανθρώπους.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, χρησιμοποίησαν ειδικά μηχανήματα σάρωσης του εδάφους για να ανακαλύψουν τη σήραγγα, η οποία βρίσκεται περίπου 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της πλατείας μπροστά από την πυραμίδα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η σήραγγα φαίνεται να εκτείνεται από το κέντρο της Πλατεία της Σελήνης (Plaza de la Luna) μέχρι την Πυραμίδα της Σελήνης. Η έρευνα συνεχίζεται και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων για να κατανοηθούν πλήρως τα χαρακτηριστικά της σήραγγας.

Έχουν ανακαλυφθεί επίσης και άλλες σήραγγες στον αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιουακάν, όπως αυτή στο Ναό του “Φτερωτού Ερπετού” πού έχει εξερευνηθεί.

Hλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γίγαντες» 5000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα (Βίντεο)

Βρέθηκε θησαυρός των Ναζί σε μυστικό δωμάτιο στην Αργεντινή (Εικόνες και βίντεο)

Ιστορίες χαραγμένες σε πέτρες από… Έλληνες και Τούρκους αρχαιολόγους

Οι Νεάντερταλ πριν 130.000 χρόνια έκαναν τους οδοντιάτρους

Ξεκινούν νέες ανασκαφές για απολιθώματα του Γκρεκοπιθήκου (pics)