Οξύτατο επεισόδιο Κεγκέρογλου με Παππά και Σαντορινιό στη Βουλή

“Φωτιές” στα έδρανα του κοινοβουλίου ανάβει η υπόθεση του Noor1 και οι παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον κρατούμενο Μάκη Γιαννουσάκη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου αποκάλεσε «θρασίμι» τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό χωρίς ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης να αντιδράσει, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεστε να μην ενδιαφέρεστε ποιος είναι ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία»

Η επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε όταν από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός επέκρινε το ΠΑΣΟΚ που διά του βουλευτή του Θόδωρου Παπαθεοδώρου ζήτησε την δίωξη του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση θέλει να αλλάξει την ατζέντα επειδή η οικονομία πάει καλά.

«Λυπάμαι για όσα δεν είπατε, δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η ελληνική ακτοφυλακή, στέλεχος της οποίας είναι ο άνθρωπος που κατηγορείτε, δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά φίλοι γνωστόν μιντιαρχών, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί» είπε ο κ, Σαντορινιός.

Πρόσθεσε δε πως «μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου το μόνο που βρίσκεται να σχολιάσετε είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα.

Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έχετε πρόβλημα με το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη στο χρηματιστήριο».

Όσα είπε ο κ Σαντορινιός προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ.Σαντορινιό θρασίμι. «Να πας στο βούρκο σου θρασίμι αντί να απαντάς μας κάνεις και υποδείξεις», είπε στον αναπληρωτή υπουργό.

Αντιπαράθεση όμως είχε ο κ.Κεγκέρογλου και με το Νίκο Παππά. Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής είπε στον κ. Κεγκέρογλου «όπως εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες όπως αυτή των τηλεοπτικών αδειών έτσι κι εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας». «Εσείς είστε ο κανονικός υπουργός προπαγάνδας», του απάντησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Διαβάστε επίσης: Νέο ναυάγιο στο Κυπριακό – Ήθελαν ακόμα 15 χρόνια «Αττίλα» οι Τούρκοι!