Συνελήφθη η νέα επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Τις υπερεξουσίες του ασκεί με εμφανέστατο τρόπο ο Ερντογάν, ο οποίος κυνηγάει όλους όσοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη από την αστυνομία στην Τουρκία η επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα Ιντίλ Εσέρ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στα Πριγκηπονήσια της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εσέρ απομακρύνθηκε από αστυνομικούς από την εκδήλωση που γινόταν την Τετάρτη και έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν, ενώ συνολικά από το συγκεκριμένο σεμινάριο που είχε ως θέμα την ψηφιακή ασφάλεια, συνελήφθησαν και κρατούνται 12 άνθρωποι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές για τους λόγους για τους οποίους κρατούνται.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο εκπαιδευτές, ένας Γερμανός και έναν Σουηδός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν το πρόγραμμα.

«Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι και εξοργισμένοι που κάποιοι από τους πιο γνωστούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, μπόρεσαν να συλληφθούν με αυτό τον τρόπο, χωρίς τον παραμικρό λόγο», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας. «Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους», πρόσθεσε.

Οι συλλήψεις έγιναν λιγότερο από ένα μήνα μετά τη σύλληψη του προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, του Τανέρ Κιλίτς με «εντελώς αβάσιμες κατηγορίες» που τον συνδέουν με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.

Συγκεκριμένα τον κατηγορούν για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, τον πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2016.

Διαβάστε επίσης: Mακελειό στο Μεξικό με 26 νεκρούς σε μάχες συμμοριών