Πρωτοφανής αγγελία: Δίνει 10.000 σε όποιον βρει γερμανικό κράνος της Κατοχής!

Χαμός γίνεται στην Κρήτη μετά την αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα από μια συλλέκτρια που αναζητεί μανιωδώς σπάνια αντικείμενα της γερμανικής Κατοχής και μάλιστα είναι πρόθυμη να πληρώσει 10.000 ευρώ για ένα κράνος Γερμανού αλεξιπτωτιστή της περιόδου 1941-1943!

Σύμφωνα την “neakriti” πρόκειται για την κ. Νικολάου, η οποία από τη στιγμή που δημοσίευσε την αγγελία στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», δέχτηκε έναν καταιγισμό από τηλέφωνα και αγγελίες.

Οι Κρητικοί έψαξαν αποθήκες και σεντούκια για να βρουν σπάνια αντικείμενα της κατοχής. Η κυρία Νικολάου, που κατοικεί σε νησί των Σποράδων αλλά απευθύνθηκε στους Κρητικούς επειδή διαθέτουν ιστορικούς θησαυρούς, τόνισε.

«Δέχομαι καθημερινά 4-5 τηλέφωνα και πολλά e-mails από την Κρήτη. Δεν έχουν όμως το κράνος που ψάχνω, αφού ξέρω μόνη μου να ξεχωρίζω τα αυθεντικά. Το κράνος αυτό έχει μέσα επένδυση από δέρμα και από πάνω υφασμάτινο κάλυμμα, ανάλογα με τον βαθμό».

Όπως εξηγεί η συνταξιούχος που έζησε στην Αμερική και δηλώνει συλλέκτρια, πρόκειται όχι μόνο για δική της μανία αλλά και… οικογενειακή υπόθεση. Όπως λέει, «ο πεθερός και ο πατέρας μου είχαν την ίδια “τρέλα”.

Μαζεύω αντικείμενα από την περίοδο του ’40 με τη βοήθεια του συζύγου και του γιου μου που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Έχω βρει κομμάτια αεροπλάνων, μηχανές, αυτοκίνητα, στολές και αντικείμενα στρατιωτών».

Η προσωπική της συλλογή παραμένει -όπως λέει- στην Αμερική, αλλά συνεχώς προστίθενται νέα κομμάτια. Για τα επόμενα, μάλιστα,καλεί όσους έχουν γενικότερα σπάνια «κομμάτια» να επικοινωνήσουν μαζί της.

Διαβάστε επίσης: Οικογενειακή τραγωδία – Γεωργιανός επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του, λόγω ζήλιας