Ρόδος: Πιάστηκε σπείρα που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών

Τέλος στη δράση μιας σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Ρόδο με εντολές που έπαιρναν τα μέλη της μέσα από σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατούνται οι δυο αρχηγοί τους, έδωσαν οι αστυνομικοί με μια καλοστημένη επιχείρηση.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής,όπως αναφέρει το pronews όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε μια 42χρονη Ελληνίδα μόλις αποβιβάστηκε στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Στην βαλίτσα της, βρέθηκαν επτά δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους επτά κιλών και 585 γραμμαρίων, δυο «φιξάκια» ηρωίνης βάρους 3,4 γραμμαρίων, ένα ναρκωτικό χάπι, 115 ευρώ και ένα παραστατικό εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Η γυναίκα συνελήφθη, αλλά χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως «Δούρειος Ίππος» για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών, χωρίς να αφήνουν από τα μάτια τους την 42χρονη που συναντήθηκε το ίδιο απόγευμα στο ξενοδοχείο που διέμενε με έναν 28χρονο Έλληνα, ο οποίος της έδωσε την αμοιβή της ύψους 650 ευρώ για την μεταφορά των ναρκωτικών και έκλεισαν νέο ραντεβού για την παράδοσή τους σε άλλο σημείο.

Μόλις συναντήθηκαν ξανά και ο 28χρονος παρέλαβε τη βαλίτσα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στους οποίους αποκάλυψε μια υπαίθρια «καβάντζα» στην πόλη της Ρόδου, απ’ όπου επρόκειτο να παραλάβει 3.600 ευρώ με οδηγίες από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν άλλες οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους επτά κιλών και 191 γραμμαρίων, μικροποσότητα ουσίας άγνωστης σύνθεσης που εστάλη για χημική ανάλυση, 20 ναρκωτικά χάπια, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και ένα αεροβόλο πιστόλι με 1.350 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στην πορεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι στο κύκλωμα είχε συμμετοχή και ένας 43χρονος Έλληνας, οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας.

Οι τρεις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου,όπως αναφέρει το pronews.gr, που τους άσκησε δίωξη για συγκρότηση, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τους δυο αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Νέο θρίλερ με πτώμα άντρα στη Ζάκυνθο – Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι που έμενε!