Σοκ στην Άγκυρα: “Σφαλιάρα” Ρωσίας στην Τουρκία για την Συρία

Τελικά φαίνεται ότι η λογική πρυτάνευσε στους εγκεφάλους που καθορίζουν την πολιτική της Μόσχας.

Κι αυτό γιατί ενώ όλα φαίνονταν ότι είναι έτοιμα για μια επιχείρηση εισβολής και κατάληψης του κουρδικού Καντονιού Αφρίν, από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις μετακινήσεις μονάδων περικυκλώνοντας πανταχόθεν το Αφρίν, και όλα αυτά με την άδεια και τις ευλογίες της Μόσχας, ήλθε η κυρία Ζαχάροβα να τινάξει στον αέρα το όνειρα του Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νερντούν Χατζίογλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουρριέτ, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, κυρία Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που έλεγε “Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία σε περίπτωση που η Τουρκία αρχίσει την επιχείρηση κατάληψης του Αφρίν”, είπε:

“Η θέση και στάση μας για τα γεγονότα που εξελίσσονται εδώ και χρόνια τη Συρία είναι γνωστή. Η Ρωσία περιμένει από όλες τις χώρες και τους παράγοντες που εμπλέκονται στην συριακή κρίση, να σέβονται τους νόμους, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αυτής.

Η Συρία είναι ένα κράτος στο οποίο ζουν πολλές εθνότητες μαζί και οι εθνότητες αυτές πρέπει να λύσουν μεταξύ τους τα όποια προβλήματα. Το ποια μορφή θα πάρει η Συρία μετά από αυτήν την κρίση, θα πρέπει να το καθορίσουν οι λαοί που κατοικούν στη Συρία. Το νέο Σύνταγμα της Συρίας, θα πρέπει αν γίνει αποδεκτό από όλους. Σε όλην αυτήν την διαδικασία, οι Κούρδοι είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, που θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Άρα, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η άποψή τους για τα θέματα αυτά.”

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία τίναξε στην κυριολεξία στον αέρα τις συνομιλίες της Αστάνα, κατά πάσα πιθανότητα επειδή η Ρωσία έθεσε προς συζήτηση το θέμα του νέου Συντάγματος της Συρίας, που προβλέπει αναγνώριση των Κουρδικών Καντονιών και της Κουρδικής Αυτονομίας.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι εκεί που η Τουρκία πήγαινε να πάρει έγκριση για εισβολή στο Αφρίν, της ήλθε κατακέφαλα η κουρδική αυτονομία. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας “πήγαινε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη”.

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αποστολή στρατευμάτων στο Κατάρ είναι η καταδίκη του Ερντογάν!

Αποκάλυψη από «Bild» – Οργιάζουν οι φήμες για την κρυφή ασθένεια του Ερντογάν

Stratfor: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων για ΗΠΑ, ΕΕ, ασφάλεια και εμπόριο