Στεφόν Μάρμπερι: “Έζησα τις χειρότερες μέρες της ζωής μου στην Αθήνα το 2004”

Ο άλλοτε μεγάλος σταρ του NBA, Στεφόν Μάρμπερι έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Complex και μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 όπου ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με προπονητή τον όχι και τόσο… αγαπημένο του, Λάρι Μπράουν.

Σύμφωνα με το eurohoops ο Μάρμπερι στις δηλώσεις του αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για τον πρώην προπονητή του και μάλιστα τόνισε ότι οι ”Οι 38 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι χειρότερες της ζωής μου”.

Ακόμα αναφέρεται και στην εποχή όπου ο Αϊζάια Τόμας ήταν πρόεδρος των Νιου Γιορκ Νικς και προσέλαβε στην ομάδα για προπονητή τον Λάρι Μπράουν, με τον ίδιο όπως λέει να τον ”παρακαλεί” να μην το προσλάβει.

Να θυμίσουμε ότι σε εκείνους του Ολυμπιακούς Αγώνες οι ΗΠΑ απέτυχαν για προτελευταία φορά σε τουρνουά, καθώς αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Αργεντινή και αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο. Η τελευταία φορά που ηττήθηκαν οι Αμερικάνοι ήταν στον αλησμόνητο ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα το 2006 απέναντι στην Εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Στεφόν Μάρμπερι για την σχέση του με τον Λάρι Μπράουν:

Για όταν πήρε τον λόγο στα αποδυτήρια των ΗΠΑ: ”Όταν ήρθε η σειρά μου, ότι είπαμε θα έπρεπε να είχε ειπωθεί. Οπότε είπα ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να διασκεδάσουμε. Με τον Λάρι Μπράουν να απαντάει, ακούστε αυτόν τον τύπο να μιλάει για διασκέδαση”.

Για την εποχή που ανέλαβε τους Νικς ο Μπράουν: ”Παρακάλεσα τον Αϊζάια να μην τον φέρει στους Νικς. Ήταν ανυπόφορος. Κανείς δεν ήθελε να παίξει για αυτόν και όλη η ατμόσφαιρα ήταν απαίσια. Αλλά ήταν το περιβάλλον που ήθελε. Μίζερο”.

Για την καριέρα του στην Κίνα: ”Η Κίνα είναι τέλεια. Από τότε που μετακόμισα εδώ η ζωή μου είναι υπέροχη. Χωρίς καμία υπερβολή. Το να πας σε μία ξένη χώρα, να κερδίσεις πρωταθλήματα, να σου φτιάξουν άγαλμα και μουσείο, να σου βγάλουν πράσινη κάρτα και να σου δώσουν και το κλειδί της πόλης, είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου συμβεί”.

Για τους σημερινούς Νικς: ”Θέλω ακόμα οι Νικς να τα πηγαίνουν καλά. Είναι η ομάδα μου και πάντα θα είναι”.

Διαβάστε επίσης: Πόσταρε υπέρ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων ο Σαββίδης