Συναγερμός σε Ελλάδα και Κύπρο: Τουρκική φρεγάτα πλέει προς την Πάφο!

Προς την Πάφο πλέει, σύμφωνα με τουρκικά μέσα η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει.

Η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα “West Capella”, που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ενώ την ίδια στιγμή έγκυρη κυπριακή πηγή, που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο “West Capella” συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.

Αρχικά, το σεισμογραφικό κατευθυνόταν στο Αιγαίο με πορεία προ την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφική έρευνα στον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την εν λόγω περιοχή.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ στη συνέχεια, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχε κατεύθυνση προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.

Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το “6”, εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή.

Πάντως, η Άγκυρα δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Διαβάστε επίσης:Νέα απαγόρευση εισόδου σε Τούρκους βουλευτές αυτή τη φορά από Γερμανία!

Μην χάσετε: Απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη: «Η Δύση να αποφασίσει αν θα στηρίξει τους τρομοκράτες ή τον τουρκικό λαό»

Ακόμη:Εικόνες-σοκ από την ταυροδρομία της Παμπλόνα που τραυμάτισε 13 Ευρωπαίους