Συνελήφθη ολόκληρη οικογένεια για παράνομες δραστηριότητες στην Καλαμάτα

Σε τουλάχιστον 16 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε χωριά των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης είχαν δώσει πλαστά έγγραφα με ψεύτικα στοιχεία τα μέλη μιας οικογενειακής σπείρας, για να αγοράσουν συσκευές κινητών τις οποίες πωλούσαν στη συνέχεια βγάζοντας κέρδος.

Μάλιστα, ο πατέρας που ήταν αρχηγός και μοναδικός άνδρας της σπείρας, είχε διαρρήξει και εκκλησίες.

Από τις 5 Δεκεμβρίου ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2016, ο 42χρονος άνδρας και οι κόρες του -ηλικίας 20 και 18 χρόνων και μια ανήλικη- εξαπάτησαν 12 καταστήματα από τα οποία παρέλαβαν συνολικά 13 συσκευές κινητών και αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλα τέσσερα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στην κατοικία της οικογένειας, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευασίες σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πλαστά έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζουν οι άνδρες της Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, από τις 9 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου, ο 42χρονος διέρρηξε σε κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης πέντε εκκλησίες και μια επιχείρηση που δεν λειτουργούσε και άρπαξε χρήματα και μεταλλικά αντικείμενα.

Τα μέλη της οικογενειακής σπείρας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πλαστογραφία, απάτη, απόπειρα απάτης και διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Διαβάστε επίσης: Παρά τα… άδεια πορτοφόλια – Ξεκινούν οι εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα