Τεράστια ηλιακή κηλίδα απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι τη Γη (pics-video)

Μια τεράστια κηλίδα στην επιφάνεια του Ηλίου ανακάλυψαν οι επιστήμονες θέτοντας σε συναγερμό την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς το μέγεθός της είναι ικανό να προκαλέσει «μπλακ άουτ» στη Γη!

Το μέγεθός της ξεπερνάει σε διάμετρο τα 75.000 μίλια και εξαιτίας της ακτινοβολίας του μπορεί να βυθιστούν στο σκοτάδι οι δορυφόροι της Γης και κάθε μορφή ηλεκτρονικής συσκευής και επικοινωνίας.

Η κηλίδα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι τόσο μεγάλο το φαινόμενο, που είναι ικανό να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας που θα πλήξει τη Γη.

Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος, στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολουθεί το φαινόμενο.

«Μια νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων έχει περιστραφεί και φαίνεται ότι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Άρχισε το Brexit – Η Βρετανία εκδίδει σήμερα τη νομοθεσία του