Το… ραβασάκι του Μακρόν στον Τσίπρα – Έρχεται Αθήνα τον Σεπτέμβριο

Μακρόν

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχαν πολλά να συζητήσουν, μα ακόμη περισσότερα να… γράψουν!

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε με έναν πρωτότυπο τρόπο να ξεκαθαρίσει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του στηρίζουν τις εξορύξεις που ξεκίνησαν στο “οικόπεδο 11” της κυπριακής ΑΟΖ. Άλλωστε, η βασική εταιρία που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν είναι άλλη από τη γαλλική Total (σε συνεργασία με την ιταλική ENI).

Αν και το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν (ορμώμενος από τα Λατινικά και τη ρήση “τα γραπτά μένουν”), θέλησε να κάνει ακόμη πιο σαφή τη στήριξή του στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το real.gr, ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Συνόδου “πέρασε” ένα ιδιόχειρο σημείωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο οποίο έγραφε: “Δεν υπάρχει αναστολή” (των εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ προφανώς).

Η Γαλλία έχει -δια του… παρασκηνίου- διαμηνύσει και στην Άγκυρα πως θα προστατεύσει τις εξορύξεις στο “οικόπεδο 11” και δεν θα επιτρέψει να θιγούν τα συμφέροντα της Total.

Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν σύντομα από κοντά, όχι στο περιθώριο μιας Συνόδου Κορυφής αυτή τη φορά αλλά στην Αθήνα, όπου θα βρεθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας οριστικοποιήθηκαν κι ο Εμανουέλ Μακρόν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση ετοιμάζει θριαμβευτική υποδοχή στον Γάλλο πρόεδρο, αφού η Αθήνα περιμένει πολλά από τις σχέσεις της με το Παρίσι.

Πηγή: real.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω τους καταστροφολόγους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί: Θα συναντηθεί με Τσίπρα-Τσακαλώτο

ΑΚΟΜΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Καμμένου κατά του σκιτσογράφου Πετρουλάκη