Φόβοι για νέα επίθεση με τρομοπακέτα – Απίστευτα κενά ασφαλείας στη Βουλή!

Τρομοπακέτα

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από το απόγευμα της 25ης Μαΐου όταν “παγιδευμένος” φάκελος εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, τραυματίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση συνεχίζονται και φέρουν στο φως τις δυσλειτουργίες και τα κενά ασφαλείας στη Βουλή και στη φύλαξη του πρώην πρωθυπουργού κι άλλων “υψηλών” προσώπων.

“Αποτυπώματα” στα τρομοδέματα;
Κι ενώ αποκαλύπτεται πως το σύστημα… μπάζει, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης με δέμα–βόμβα. Αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., έμπειροι σε θέματα αντιτρομοκρατίας, τονίζουν ότι μετά την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είχαν αναλάβει την ευθύνη.

Για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, δεν έχει συμβεί το ίδιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε οι τρομοκράτες έχουν επιλέξει να αλλάξουν τη στρατηγική της οργάνωσης, ή δείχνει πως έχουν πρόθεση να κάνουν νέα αιματηρή επίθεση και μετά να αναλάβουν συνολικά την ευθύνη.

Τα κενά και οι ευθύνες
Τη διερεύνηση της υπόθεσης για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο έχει αναλάβει η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, στην οποία υπάγεται η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Ο αξιωματικός που έχει αναλάβει την έρευνα για το πως έφτασε ένα παγιδευμένο δέμα να εκραγεί στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου έχει ήδη ξεκινήσει να καλεί σε ένορκες καταθέσεις τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση: τα μέλη της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού και τους αστυνομικούς της Βουλής που είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο της αλληλογραφίας του.

Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε στην Καθημερινή ότι οι τρεις αστυνομικοί, που το απόγευμα της 25ης Μαΐου συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό από το κέντρο της Αθήνας στο σπίτι του στο Ψυχικό, κλήθηκαν πριν από μερικές μέρες σε νέα κατάθεση, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Βουλής. Φέρονται να επανέλαβαν όσα είχαν καταθέσει από την πρώτη στιγμή στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Ιδιαίτερη φέρεται να έχουν όσα κατέθεσε ο 35χρονος αστυνομικός της φρουράς του Λουκά Παπαδήμου, ο άνθρωπος που το πρωί της Πέμπτης, 25 Μαΐου, μετέφερε την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού για έλεγχο στη Βουλή. Στην αναφορά του φέρεται να αποκαλύπτει τα κενά στις διαδικασίες ασφαλείας της Βουλής αλλά και τους χειρισμούς των επικεφαλής της υπηρεσίας, για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Η έρευνα, όπως δήλωσε αξιωματικός με γνώμη του θέματος στην Καθημερινή, θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα, εκτός κι αν ο αστυνομικός διευθυντής που έχει αναλάβει να τη φέρει εις πέρας ζητήσει, όπως προβλέπεται, περιθώριο ενός ακόμη μήνα.

Το πόρισμα θα υποβληθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι αποφάσεις για πειθαρχικές κυρώσεις αναμένεται να ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Όπως πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα, ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών και άλλων, εάν υπάρχουν». Για την ώρα, παραμένει σε εκκρεμότητα η «ακρόαση» των επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με φέρετρο υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη (Βίντεο)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαβράκια των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ από έφοδο σε ενεχυροδανειστήρια

ΑΚΟΜΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Καμμένου κατά του σκιτσογράφου Πετρουλάκη