Καταγγέλει η Μπακογιάννη: “28,5 χρόνια θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τον Βαρουφάκη”

Ντόρα

Στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντώντας στο ερώτημα στον Real FM αν αυτό που περιέγραφε ο κ. Βαρουφάκης ως παράλληλο σύστημα πληρωμών μόνος του ήταν δικό του σχέδιο ή ήταν ένας συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός ανέφερε: «Εδώ πέρα υπάρχουν ορισμένες νέες αποκαλύψεις και συγκεκριμένα ότι ο κ. Βαρουφάκης το σχέδιο αυτό, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, το κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο.

»Ενημέρωσε δηλαδή σύσσωμο το ισχυρότερο θεσμικό όργανο μίας χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα. Θα μου πείτε κα. Μπακογιάννη γιατί περσινά ξινά σταφύλια. Δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον διότι ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι το συνολικό κόστος αυτού του εξαμήνου του 2015 είναι 100 δισ. ευρώ, δηλαδή, 28,5 χρόνια ΕΝΦΙΑ. 28,5 χρόνια θα πληρώνουν οι Έλληνες ΕΝΦΙΑ για αυτό το εξάμηνο του 2015».

Και πρόσθεσε η πρώην υπουργός: «Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν ούτε να προσβάλλω κανέναν αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι μεταξύ του υπολογισμού του κ. Ρέγκλινγκ και του Έλληνα πρωθυπουργού πιστεύω του κ. Ρέγκλινγκ διότι απλούστατα αυτός δίνει τα λεφτά, είναι ο δανειστής.

Δεύτερον, μιλάμε σήμερα και το νούμερο 1 θέμα στη χώρα είναι η ανάπτυξη. Εκεί καταφέραμε να συνεννοηθούμε όλοι τώρα πλέον, με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά καταφέραμε να συνεννοηθούμε όλοι, να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα.

»Το αποτέλεσμα αυτού του εξαμήνου είναι ότι οι τράπεζες ακόμη σήμερα έχουν capital controls. Είχα πει ότι έτσι όπως πάμε θα οδηγηθούμε σε capital controls και είχαν πέσει να με φάνε. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σήμερα, 2 χρόνια μετά, όταν μας έλεγαν ότι θα διαρκέσουν 6 μήνες, 1 χρόνο κ.λπ. οι τράπεζες έχουν capital controls, δηλαδή αυτό είναι το μεγαλύτερο τροχοπέδη στην ανάπτυξη το οποίο μπορεί να υπάρξει. Χωρίς τράπεζες να λειτουργούν κανονικά ανάπτυξη σε μία χώρα δεν μπορεί να υπάρξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεβέντης για… αποστάτες: «Τελειώνουν οι καριέρες τους» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση της Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού

ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη από Μητρόπουλο: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν για το σχέδιο Βαρουφάκη» (video)