“Survivor” ο Λευκός Οίκος: Σφάζεται ο επικεφαλής των επικοινωνιών του Τραμ με τον προσωπάρχη του!

Σε άρθρο της με τίτλο «Survivor: Λευκός Οίκος – Ο Τραμπ παλεύει για την πολιτική του επιβίωση», η εφημερίδα «New York Post» επισημαίνει ότι, επικρατεί χάος, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους βοηθούς του να επιτίθενται ο ένας στον άλλο, ως άλλες «ντίβες σε ριάλιτι σόου»…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρχή έγινε όταν ο επικεφαλής των επικοινωνιών Άντονι Σκαραμούτσι ξεκίνησε ένα χυδαίο πόλεμο εναντίον του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο, αργά την Τετάρτη.

«Ο Ράινς είναι ένας παρανοϊκός σχιζοφρενικός γ…βασιλιάς» φέρεται να είπε ο Σκαραμούτσι στον Ράιαν Λίζα του The New Yorker.

Ο Λίζα ανέφερε ότι ο Σκαραμούτσι, ένας εκατομμυριούχος γκουρού στον επενδυτικό τομέα, γνωστός στη Wall Street ως «The Mooch», ήθελε να μάθει ποιος διέρρευσε ότι δείπνησε την περασμένη Τετάρτη στον Λευκό Οίκο με τον Tραμπ, τον οικοδεσπότη του Fox News Σιν Χάνιτι και τον Μπιλ Σαϊν.

«Ποιος το διέρευσε αυτό;» ζήτησε να μάθει ο Σκαραμούτσι από τον Λίζα, προτού αυτός του υποδείξει ότι ήταν ο Πρίμπους.

Όταν ο Λίζα αρνήθηκε να του το πει, ο Σκαραμούτσι απείλησε να απολύσει ολόκληρο το προσωπικό του.

«Εντάξει, θα τους απολύσω όλους και τότε δεν θα έχεις να προστατεύσεις κανέναν. Τους ζητώ να μην διαρρεύσουν το παραμικρό ώστε να μην απολυθούν», είπε.

«Δεν είμαι ο Στηβ Μπάνον. Δεν προσπαθώ να φτιάξω τη δική μου «φήμη» από τη δύναμη του προέδρου. Είμαι εδώ για να υπηρετήσω τη χώρα», φέρεται να δήλωσε.

Ο επικεφαλής των επικοινωνιών Άντονι Σκαραμούτσι

Ο Σκαραμούτσι τουίταρε την Πέμπτη την συνομιλία του με τον Λίζα ενώ δεν ζήτησε συγνώμη για τη χυδαιότητα των εκφράσεών του.

«Μερικές φορές χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα. Θα το αποφύγω αυτό, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τον παθιασμένο αγώνα για το @ realDonaldTrump», έγραψε.

Λίγες ώρες αργότερα, ανέβασε ένα άλλο τουίτ, «έκανα λάθος να εμπιστευτώ έναν δημοσιογράφο. Δεν θα συμβεί ξανά», έγραφε.

Ο Σκαραμούτσι πήγε στο CNN την Πέμπτη το πρωί και αναφέρθηκε και πάλι στον Πρίμπους. Νωρίτερα ωστόσο, ο Λίζα αναθεώρησε λέγοντας ότι τελικά δεν ήταν αυτός που διέρρευσε την ιστορία για το δείπνο.

Μάλιστα, υπαινίχθηκε ότι πρέπει να ισχύει θανατική ποινή γι’ αυτούς που διαρρέουν ειδήσεις. «Αυτοί οι τύποι είναι προδότες και πριν 150 χρόνια θα τους είχαν κρεμάσει», δήλωσε.

Είπε επίσης ότι αυτός και ο Πρίμπους δεν θα μπορούσαν ποτέ να επανασυνδεθούν φιλικά. «Έχουμε μεγάλες διαφορές» δήλωσε ο Σκαραμούτσι, συγκρίνοντας τους δύο τους με τους βιβλικούς αδελφούς Κάιν και Άβελ.

«Όταν είπα ότι είμαστε αδέλφια, το είπα γιατί είμαστε σκληροί ο ένας απέναντι στον άλλον. Μερικά αδέλφια είναι σαν τον Κάιν και τον Άβελ. Άλλα αδέρφια μπορούν να διαφωνούν μεταξύ τους και να τα πάνε καλά. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να διορθωθεί ή όχι. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ηλεκτρονικό μέσο στο άρθρο του, πίσω από όλη αυτή τη διαμάχη κρύβεται ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος έδωσε συγκεκριμένα στον Σκαραμούτσι το πράσινο φως για να εναντιωθεί στον Ράινς», δήλωσε ένας σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην The Daily Beast.

Ο Σκαραμούτσι μάλιστα υποστήριξε ότι είχε πάρει την «ευλογία» του Tραμπ για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο, πριν από τη συνέντευξη του στο CNN. «Ο πρόεδρος δεν ανησυχεί για τα συναισθήματα του Ράινς», ανέφερε η πηγή στην The Daily Beast.

Ερωτηθείς για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών του Λευκού Οίκου, η εκπρόσωπος του Τραμπ Σάρα Σάντερς αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Ο πρόεδρος, όπως πάντα, απολαμβάνει τον υγιή ανταγωνισμό». Αρνήθηκε όμως να πει εάν ο Tραμπ εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πρίμπους.

ο Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους

Ο Σκαραμούτσι έχει ήδη απειλήσει να στείλει ολόκληρο τον Τύπο στη γκιλοτίνα για τις διαρροές – και ένας συνδικαλιστής του Τύπου, ο Michael Short τον γρονθοκόπησε, πριν ακολουθήσει η απόλυσή του.

Αναφορές γίνονται στο δημοσίευμα και στην υπόθεση του υπ. Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, για τον οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ έχει κάτι να πει σε καθημερινή βάση. Είναι άλλωστε γνωστά τα σχόλιά του μέσω Twitter για τον υπουργό. «Εξυπηρετούσα τις ‘ορέξεις’ του Προέδρου. Το είχα καταλάβει αυτό ότι από την ημέρα που πήρα την δουλειά», είπε.

«Είναι ενοχλητικό, αλλά ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Θέλει όλοι μας να κάνουμε τη δουλειά μας και αυτό θέλω να κάνω και εγώ», είπε.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι ο Tραμπ προσπάθησε να αναγκάσει τον υπουργό του να παραιτηθεί – ένα πιθανό πρώτο βήμα ήταν η απόλυση του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διεξάγει έρευνα για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές του 2016.

Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον – πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil – φέρεται να είναι «κακοποιημένος» από την αναταραχή στον Λευκό Οίκο, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η κατάσταση στον Λευκό Οίκο μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο γερουσιαστής John Kennedy (R-La.) στο CNN.

Διαβάστε επίσης: Ποίημα του Καβάφη κοσμεί κτίριο στην Ολλανδία!