Θέλετε να προστατεύσετε τη Γη από εξωγήινους; Η NASA ζητά άτομα

Αν πάντα ονειρευόσασταν να βοηθήσετε τον πλανήτη μας να παραμείνει ασφαλής από… εξωγήινους εισβολείς, τότε το διαστημικό σας σκάφος είναι εδώ και σας περιμένει.

Με αυτά τα λόγια το Space.com μεταδίδει την είδηση πως η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) αναζητά, μέσω αγγελίας, νέο «υπεύθυνο πλανητικής προστασίας».

Αντικείμενο της δουλειάς του θα είναι κυρίως «να αποτρέψει τη βιολογική μόλυνση στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νέο στέλεχος θα πρέπει να φροντίσει, ώστε αφενός να μη φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αφετέρου να μη συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι τους να μη μολυνθούν από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες. Για προστασία από πιο μεγάλα και νοήμονα εξωγήινα όντα δεν γίνεται λόγος – προς το παρόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκτός από τον εντυπωσιακό τίτλο, το μελλοντικό στέλεχος θα έχει και γενναιόδωρες ετήσιες απολαβές της τάξης των 124.400 έως 187.000 δολαρίων, ανάλογα με τα προσόντα του. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο φυσικού, μηχανικού ή μαθηματικού και επίσης να διαθέτουν διαβάθμιση για θέματα εθνικής ασφαλείας. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από πολίτες των ΗΠΑ έως τα μέσα Αυγούστου και η ανάληψη της θέσης θα είναι αρχικά για μια τριετία.

Ήδη, η αρχική συμφωνία του ΟΗΕ για την εξερεύνηση του διαστήματος από το 1967 καλούσε τα κράτη να αποφύγουν τη μόλυνση του διαστήματος, ένα προσφιλές θέμα για τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βετελγέζ: Νέα στοιχεία και εκπληκτικές εικόνες του άστρου γίγαντα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για «δέκατο» πλανήτη στο ηλιακό σύστημα

Φοβερή αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA – Υποδύονταν τα UFOs για να…

Δεν ήταν από εξωγήινους το περίεργο σήμα που εντόπισαν οι αστρονόμοι