Υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Ραγκούσης!

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε και επίσημα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. 

“Η ανάγκη να περάσουμε στην επόμενη Ελλάδα με οδηγεί στην απόφαση να διεκδικήσω την ηγεσία της νέας παράταξης”. Με αυτά τα λόγια ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σκοπός μου δεν είναι να νικήσω τη Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Καμίνη. Θέλω την εντολή για να κερδίσουμε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή δεσμεύει όσους εκτεθούν στην ψηφοφορία να παραμείνουν στο νέο κόμμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Προσέθεσε, όμως, ότι δεν βάζει ως προϋπόθεση τη διάλυση των κομμάτων που αποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

“Αλλά η απόφαση του καθενός θα πρέπει να είναι οριστική και να μην είναι θέση προς διαπραγμάτευση, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του. Όσοι συμμετέχουν το κάνουν άνευ όρων και θα παραμείνουν μέχρι τέλους”, σημείωσε.

Ο κ. Ραγκούσης εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να προστεθεί στη συμβατική ψηφοφορία και η ηλεκτρονική με βάση τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας.

Στο ερώτημα για τις μελλοντικές συνεργασίες απάντησε ότι τα προβλήματα απαιτούν τη συνεργασία όλων. “Εγώ δεν είμαι θετικός στη λογική της συγκυβέρνησης για να μοιράσουμε αξιώματα και υπουργεία, ανέφερε και έθεσε ως στόχο η νέα παράταξη να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη Βουλή”.

“Όποιος ψηφίζει Γιάννη Ραγκούση, ψηφίζει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης”, τόνισε. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Και κατέληξε: “Όποιος λέει «ναι» σε κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουσιαστικά λέει «ναι» σε Τσίπρα για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Διαβάστε επίσης: Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει εγκλήματα» (video)