Έτσι φαίνεται ο υπερτυφώνας Noru από το διάστημα! (Εκπληκτικές εικόνες)

Μαίνεται ο υπερτυφώνας Noru στον Ειρηνικό Ωκεανό όπου πλησιάζει με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους την δυτική και νότιο Ιαπωνία.

Οι ειδικοί παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την τροπική καταιγίδα που ήταν την 20η Ιουλίου, φτάνοντας 10 μέρες μετά, στην 30η Ιουλίου να είναι ένας υπερτυφώνας κατηγορίας 5, με τους ανέμους να φτάνουν τα 160 μίλια την ώρα, σύμφωνα με το wunderground.com. Αυτό την κάνει την πιο ισχυρή καταιγίδα στη Γη αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Weather Channel.

“Η δυτική και Νότιος Ιαπωνία πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για έναν καταστροφικό τυφώνα που αναμένεται στην περιοχή τις επόμενες ημέρες”, έγραψε η ιστοσελίδα την Τρίτη.

Ωστόσο είναι και κάποιοι άλλοι που παρακολουθούν τον κυκλώνα από πολύ ψηλά κιόλας. Είναι οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ύψος 400 χιλιόμετρα και οι εικόνες που στέλνουν μέσω του Twitter είναι εκπληκτικές.

Σύμφωνα με το businessinsider, ο Ρώσος κοσμοναύτης Sergey Ryazansky ήταν από τους πρώτους που δημοσίευσαν μια εικόνα του τυφώνα. “Ο Super #Typhoon #Noru στροβιλίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό,” έγραψε ο Ryazansky.

Μετά από μερικές ώρες ο αστροναύτης της NASA Jack Fischer ανέβασε και αυτός με την σειρά του μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Noru.

“Όταν η Μητέρα Φύση αρχίζει να στριφογυρίζει, είναι ένα εντυπωσιακό αλλά επίσης και ένα τρομακτικό θέαμα. Έτσι είναι και ο υπερτυφώνας #Noru που όσο πάει και δυναμώνει”, έγραψε ο Jack Fischer.

Αλλά οι καλύτερες και οι πιο πρόσφατες εικόνες προήλθαν από τον αστροναύτη της NASA Randy Bresnik.

“Υπερτυφώνας #Noru, εκπληκτικό το μέγεθος αυτού του μετεωρολογικού φαινομένου, μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε τη δύναμή του και εδώ σε ύψος 250 μίλια”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Bresnik.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακαλύφθηκε ο πιο καυτός γιγάντιος εξωπλανήτης

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

«Ζύγισαν» άστρο με τη βοήθεια της βαρύτητας για πρώτη φορά (pics – video)