“Όργιο” φοροδιαφυγής: “Λουκέτα” σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη

“Οργιάζει” η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, καθώς παρά τις αυστηρές ποινές και τα λουκέτα οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις.

Έτσι, από 55 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη βρέθηκαν 39 παραβάτες με 157 παραβάσεις. Δηλαδή 7 στου 10 ή ποσοστό 71%.

Σε όλους επιβλήθηκαν πρόστιμα και 48ωρα “λουκέτα”. Τις τελευταίες ημέρες η …σοδειά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ ήταν ικανοποιητική αφού:

-Στη Μύκονο έβαλαν ¨λουκέτο¨ 48 ωρών στο κέντρο διασκέδασης 4711 στο οποίο  τραγουδάει, όπως λένε από την ΑΑΔΕ, ο Διονύσης Σχοινάς. Ο έλεγχος έγινε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και δεν είχαν κοπεί 20 αποδείξεις.

-Στη Μύκονο επίσης έγινε έλεγχος  στο τουριστικό πλοίο που κάνει τη διαδρομή Μύκονος-Δήλος και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 62 εισιτήρια αξίας 1.240 ευρώ. Στο πλοίο επιβλήθηκε πρόστιμο.

-Σε κλαμπ στον Πειραιά στην οδό Φίλωνος στην αναβαθμισμένη Τρούμπα μπήκε 48ωρο λουκέτο.

-Στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης σε ψαροταβέρνα μπήκε λουκέτο 48 ωρών.

-Σε καφέ στο Βόλο λουκέτο 48 ωρών.

-Σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη επίσης λουκέτο 48 ωρών.

-Στη Σκιάθο κατάστημα τουριστικών ειδών έκλεισε για 48 ώρες.

-Στη Σκιάθο επίσης κλαμπ βρέθηκε να μην έχει κόψει 42 αποδείξεις, αντέδρασε , αρνήθηκε να παραλάβει το σημείωμα των ελεγκτών και φώναξε την αστυνομία να διαμαρτυρηθεί γιατί τον κλείνουν. Τελικά πείστηκε παρέλαβε την κλήση και έκλεισε για 48 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Διάσπαρτες εστίες καίνε όλο το νησί της Ζακύνθου -Υπό έλεγχο σε Κεφαλονιά και Ηλεία