Αναλυτική κατάσταση διανομής και πώλησης του Τύπου ζητάει ο Κρέτσος

Κρέτσος

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι ενέργειες για την καθιέρωση barcode στις εφημερίδες.

Η ειδική σήμανση γραμμικού κώδικα στα έντυπα, η οποία είναι πλέον νόμος του κράτους, αποτρέπει τα «καπέλα» (πλασματικές κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών), τα οποία αλλοίωναν και το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, απέστειλε χθες επιστολή προς τα πρακτορεία Τύπου, ζητώντας την άμεση αποστολή αναλυτικής κατάστασης των στοιχείων διανομής, επιστροφών και πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών στη Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, σε εφαρμογή του νόμου 4487/2017.

Η ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ως τις 31/5/2018, ωστόσο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 18 του ν.4487/2017 (ΦΕΚ Α’ 116) τα πρακτορεία Τύπου υποχρεούνται άμεσα στην εβδομαδιαία αποστολή αναλυτικής κατάστασης των ποσοτικών στοιχείων, όπως αυτά αποτυπώνονται στα έντυπα εκκαθαρίσεων που εκδίδουν προς τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τρέιλερ του «Καφέ» της Καινούργιου και το μήνυμα της (video)