Αναμένονται μετασεισμοί πάνω από 5,1 Ρίχτερ στην Κω

Μετασεισμοί

Ακόμα μεγαλύτεροι σεισμοί του 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα το πρωί την Κω αναμένονται, σύμφωνα με δηλώσεις του σεισμολόγου Κώστα Παπαζάχου. 

Οι σεισμοί αυτοί είναι αναμενόμενοι όπως είπε, καθώς ανήκουν στην μετασεισμική δραστηριότητα του φονικού Εγκέλαδου που έπληξε το νησί τον Ιούλιο.

Επίσης σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία, καθώς η δραστηριότητα αυτή προέρχεται από το «ανατολικό ρήγμα» το οποίο δεν εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους για το νησί.

Στην ίδια περιοχή έγιναν από χτες την νύχτα μέχρι τα ξημερώματα πέντε σεισμοί μεταξύ 3 και 4 ρίχτερ. Ο νέος σεισμός είναι στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού που επικοινώνησαν με το newsit.gr, έγινε πολύ αισθητός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πανικοβληθούν.

Αμέσως μετά τη δόνηση που μετρήθηκε στα 5,1 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό της Αθήνας ακολούθησαν άλλες δύο δονήσεις της τάξης των 3,4 και 3,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε άθλια κατάσταση ο 30χρονος που σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του στην Εύβοια: «Θέλει βοήθεια από ψυχολόγο» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βουτσάς για Ρεπούση: «Τι κυρία; Μία μ@λ@κισμένη! Tι συνωστισμός, μωρή;» (video)

ΑΚΟΜΑ: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στο Αιγάλεω