Βεντέτα η δολοφονία στον Γέρακα – Εκτέλεσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του δολοφόνου του γιου του

Γέρακας

Η εκδοχή της «βεντέτας» που ερευνούσε από την αρχή η Ασφάλεια Αττικής, για την εκτέλεση, με πέντε σφαίρες, του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιουλίου, στον Γέρακα Αττικής, επιβεβαιώθηκε απο την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 49χρονος πατέρας του 20χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2016, στην περιοχή ‘Αγιος Πέτρος στην Πεντέλη.

Για τη δολοφονία του 20χρονου, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ο 23χρονος γιος του 60χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του δράστη στον Γέρακα. Ο 23χρονος όταν είχε συλληφθεί δήλωσε ότι κίνητρο της δολοφονίας του 20χρονου ήταν τα ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανούσος Ριτζάκης, βρέθηκε νεκρός πριν από περίπου έναν μήνα μέσα στο αυτοκίνητό του, στη διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης τον είχε πυροβολήσει με περίστροφο πέντε φορές στην ωμοπλάτη και στο κεφάλι.

Από υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες στον τόπο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή, καθώς και άλλα στοιχεία της προανάκρισης, επιβεβαιώθηκε η ενοχή του 49χρονου. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τη στιγμή της δολοφονίας αλλά αποδεικνύεται ότι ο 49χρονος παρακολουθούσε το θύμα. Από την πλευρά του ο συλληφθείς δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια, η οποία εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χτες, 10-8-2017.

Πως έγινε το έγκλημα
Ο 59χρονος Μανούσος Ριτζάκης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου της 15ης Ιουλίου νεκρός από σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στη Λεωφόρο Μαραθώνος και Σπάτων. Λίγες ώρες πριν, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 13:00, ο Μανούσος Ριτζάκης είχε σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να ψωνίσει από κοντινό κρεοπωλείο. Επιστρέφοντας, και μέσα στο όχημά του, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, στο λαιμό, τη μασχάλη και την ωμοπλάτη.

Βιοπαλαιστής, προσπαθούσε να ξεπεράσει τη σύλληψη του γιου του
Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια του Μανούσου Ριτζάκη προσπαθούσε να ξεπεράσει τη σύλληψη του 23χρονου γιου του για την υπόθεση Γαλαζούλα. Ο ίδιος ο 59χρονος κρατούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ήταν βιοπαλαιστής και πρόσφατα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη, ενώ ήταν γνωστός στον Γέρακα και την Παλλήνη για τους αγώνες που έδινε για τα σχολεία της περιοχής. Στο παρελθόν μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα στην Κρήτη με κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Γέρακας02

Ο Μανούσος Ριτζάκης

Η δολοφονία Γαλαζούλα
Ο Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά -ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους- και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη πυροβολημένος με καραμπίνα. Ο άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει από το θύμα το κινητό τηλέφωνό του αλλά και έναν μικρό υπολογιστή που είχε πάντα μαζί του.

Στον δικαστικό φάκελο περιλαμβάνονται καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών. Φεύγοντας από το σπίτι του, είχε αναφέρει στους οικείους του ότι πήγαινε να συναντήσει μια φίλη του στην πλατεία Φούρεσι της περιοχής. Εκείνη όμως κατέθεσε ότι δεν τον είχε συναντήσει και της έστειλε μήνυμα ότι «θα πήγαινε σε μια δουλειά». Το ίδιο είπε και σε κάποιους φίλους του που τον είδαν να μπαίνει σε αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον δράστη. Ηταν η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.

Μετά από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και ανάλυση όλου του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του 22χρονου Έλληνα δράστη και ειδικά ύστερα από ανάλυση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος που πρόδωσαν το δράστη ως έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του. Μάλιστα, υπήρξε και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία τη νύχτα της εξαφάνισης είχαν δει το θύμα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του δράστη και να φεύγουν μαζί και ύστερα να επιστρέφει ο δράστης μόνο του.

Ο 22χρονος αναζητήθηκε και βραδινές ώρες στις 23 Νοεμβρίου 2016 εντοπίσθηκε να κινείται με το όχημά του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν αυτός κινήθηκε εναντίον τους με προφανή σκοπό να τους χτυπήσει και να διαφύγει. Τελικά όμως μετά από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Εντός του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι. Ο δράστης εξεταζόμενος στην Ασφάλεια Αττικής, όπου οδηγήθηκε, ομολόγησε την διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Την πράξη του την απέδωσε σε διαφορές που είχε με το θύμα στον χώρο της διακίνησης κάνναβης στα στέκια της περιοχής και για το ποιος θα είχε τον έλεγχο αυτών των σημείων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ τύπου ρέπλικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη έξοδος – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο λιμάνι του Πειραιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έχει τρελαθεί ο κόσμος – Άντρας στη Βουλιαγμένη «σπάει» αυτοκίνητο με το ρόπαλο (video)

ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη έξοδος – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο λιμάνι του Πειραιά