ΔΟΛ: Εκκενώνεται το κτίριο και απολύονται οι εργαζόμενοι με εντολή του εκκαθαριστή

Εντολή εκκένωσης του κτιρίου δόθηκε πριν από λίγο στους εργαζομένους του ΔΟΛ, οι οποίοι καλούνται εκτός από το να εγκαταλείψουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις επί της Μιχαλακοπούλου να υπογράψουν και τις απολύσεις τους σε ειδικό χώρο στο ισόγειο.

Οι εκπρόσωποι των ειδικών διαχειριστών ειδοποίησαν τους εναπομείναντες δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους να μαζέψουν τα πράγματα τους και να παραδώσουν τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου τους στο κτίριο.

Επιπλέον τους ενημέρωσαν ότι θα υπογράψουν τις απολύσεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του κτιρίου και από εκείνη την στιγμή και μετά αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσουν να εισέλθουν στα γραφεία προκειμένου να παραλάβουν κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όσοι δεν υπογράψουν τις απολύσεις θα τους επιδοθούν από δικαστικό κλητήρα ενώ αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»,  με τελευταίο φύλλο το αυριανό των «ΝΕΩΝ».

Μέχρι στιγμής και παρά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για το αν κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν να εργάζονται στα έντυπα του ΔΟΛ υπό το νέο καθεστώς καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία από κάποιο στέλεχος της νέας ιδιοκτησίας.

Οι εργαζόμενοι θα είναι και τυπικά απολυμένοι, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε θα προσληφθούν από την καινούργια εταιρεία που θα διαχειρίζεται «Τα Νέα» και «Το Βήμα», την «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ουδείς γνωρίζει και πόσοι από αυτούς θα προσληφθούν.

Ούτε και ποιες θα είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες. Οπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί διακοπή της έκδοσης των δύο εφημερίδων για ένα χρονικό διάστημα ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση στη νέα κατάσταση.

Κάποιοι εργατολόγοι επισημαίνουν ότι είναι υποχρεωτική αυτή η διακοπή εφόσον δεν θα θέλει η «Alter Ego» να θεωρηθεί η συνέχεια του ΔΟΛ αναλαμβάνοντας έτσι και όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται διακοπή.

Και ο επίλογος η εικόνα που προκάλεσε δέος, την οποία αντίκριζε όποιος προσπαθούσε το μεσημέρι να μπει στο site του “Βήματος”. Η σελίδα είχε κατέβει, λόγω τεχνικού προβλήματος. Η σημειολογία της συγκυρίας…

Διαβάστε επίσης: Έρχεται νέο «κανόνι» στα ΜΜΕ; Δεν πληρώνει το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη»