Επίδειξη δύναμης: Ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά πέταξαν κοντά στην Κορεατική χερσόνησο

Στρατηγικά βομβαρδιστικά που διαθέτουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνική βόμβα, απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της Νοτίου Κορέας, όσο και της Ιαπωνίας.

Βομβαρδιστικά τύπου Tupolev-95MS, υποστηριζόμενα από μαχητικά Sukhoi-35S και ένα αεροσκάφος τύπου A-50, πέταξαν πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, πάνω από διεθνή ύδατα, στο όριο ωστόσο του εναέριου χώρου της Νοτίου Κορέας -αρχικώς- και της Ιαπωνίας στη συνέχεια.

Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή, καθώς η ένταση γύρω από την Κορεατική χερσόνησο ολοένα και εντείνεται εξαιτίας τόσο της εμμονής του καθεστώτος της Βορείου Κορέας στο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και της αντίδρασης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πτήση αυτή, η οποία επίσης περιελάμβανε αεροσκάφη με προηγμένες δυνατότητες συγκέντρωσης πληροφοριών, έγινε πάνω από διεθνή ύδατα και είχε ανακοινωθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την ίδια μέρα που η Μόσχα εξέφρασε παράπονα για τις κοινές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας.

“Οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο” δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Δεδομένης της συγκέντρωσης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση ή ακόμη και ένα μη ηθελημένο περιστατικό, θα μπορούσε να προκαλέσει μία στρατιωτική σύγκρουση”.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ, ανακοίνωσε ότι σηκώθηκαν αεροσκάφη για πιθανή αναχαίτιση, τόσο από τη Νότιο Κορέα, όσο και από την Ιαπωνία, ούτως ώστε να αποτρέψουν πιθανή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου τους από τα ρωσικά αεροσκάφη. Το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών.

Η Ρωσία διαθέτει κοινά σύνορα με τη Βόρειο Κορέα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης στην περιοχή με αφορμή το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις ευθείες απειλές εναντίον των ΗΠΑ και άλλων περιοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το είπε και το έκανε ο Πούτιν: Απέλασε 755 Αμερικανούς διπλωμάτες

Στα «πρόθυρα» κήρυξης πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία!

Έτοιμος για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ