Η αριστερά της Ευρώπης κατά της συνόδου για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού

Washington, UNITED STATES: The Victims of Communism Memorial in Washington, DC, a replica of the Goddess of Democracy statue erected by protesters in Tiananmen Square in 1989, is shown during the memorial's dedication 12 June 2007. THe memorial recognizes those who have died under communism since Russia's Bolshevik Revolution in 1917. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)

Να ακυρώσει την διυπουργική σύνοδο με θέμα την “κληρονομιά που άφησαν στον 21ο αιώνα τα εγκλήματα από Κομμουνιστικά Καθεστώτα”, καλεί την εσθονική Προεδρία η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, ζητώντας, παράλληλα, από “τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ, και ειδικά εκείνους που υπηρετούν και προωθούν προοδευτικές πολιτικές, να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση, όπως ήδη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη της προς την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη διοργάνωση στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, κατηγορεί, επίσης, την εσθονική Προεδρία ότι χρησιμοποιεί για καθαρά ιδεολογικούς λόγους την εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί εκμεταλλεύονται την αποτυχία των πολιτικών της ΕΕ, η εξίσωση του Ναζισμού και Κομμουνισμού είναι ιστορικά αναληθής, επικίνδυνη και απαράδεκτη” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωομάδα της Αριστεράς και συνεχίζει: “Η επιλογή της κυβέρνησης της Εσθονίας να εμβαθύνει στα “κομμουνιστικά εγκλήματα” αποδεικνύει την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Προεδρία της Εσθονίας να ακυρώσει την ιστορικά και πολιτικά μεροληπτική διυπουργική σύνοδο, η οποία είναι μη αποδεκτή για τα ευρωπαϊκά πλαίσια. Ζητάμε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ, και ειδικά εκείνους που υπηρετούν και προωθούν προοδευτικές πολιτικές, να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση, όπως ήδη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπονομεύουν τον πολιτικό διάλογο και τη συνύπαρξη στην ΕΕ, και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη των Ευρωπαίων πολιτών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολογητής του κομμουνισμού ο Σταύρος Κοντονής

Τρομερό ατόπημα της Γιαννακάκη – Αποκάλεσε φιλοναζί τους Εσθονούς

«Σφάχτηκαν» Αλεξιάδης και Κυρανάκης για τον… Στάλιν! (video)

Βενιζέλος κατά Κοντονή: «Πόσο απέχει η Εσθονία;»

Νέα παρέμβαση Κοντονή κατά του συνεδρίου για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων

Επίκαιρη ερώτηση Λοβέρδου σε Κοντονή για την άρνηση του να μετάσχει στο συνέδριο της Εσθονίας