Κόβεται το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά!

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες ότι προωθείται ρύθμιση αυστηροποίησης των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) φέρεται πριν τις 15 Αυγούστου να καταλήγει στην τελική εισήγηση που θα κάνει στον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα κριτήρια υπαγωγής στο ΚΟΤ, καθώς και στον τρόπο χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά το ΚΟΤ, η ΡΑΕ επεξεργάζεται πρόταση, η οποία θα προβλέπει την καθιέρωση τριών ή τεσσάρων κατηγοριών επιδότησης. Προϋπόθεση για τη χορήγησή τους θα είναι ο καταναλωτής να συνδυάζει συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του εισοδήματος, των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και της ακίνητης περιουσίας.

Όπως αναφέρεται με τον τρόπο αυτό θα απολαμβάνουν το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις χρεώσεις που ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα αποτελεί και έναν έμμεσο τρόπο να περιορίσει η κυβέρνηση την επιδότηση των ασθενών νοικοκυριών.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να γίνει επαναθεώρηση των 692.335 δικαιούχων του ΚΟΤ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων ανάμεσά τους υπάρχουν και νοικοκυριά, τα οποία μπορεί να εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα, ωστόσο διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις και μεγάλης αξίας ακίνητα.

Από την άλλη πλευρά καμία απάντηση δεν δίδεται στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να ενταχθούν και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και όσοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, όταν σύμφωνα με τη ΕΛΣΤΑΤ τα νοικοκυριά που ζουν οριακά αγγίζουν τα δυο και εκατομμύρια!

Διαβάστε επίσης: Berliner Μοrgenpost: Σε απελπισία οι Έλληνες παλεύουν για την καθημερινότητά τους