Κόλαση στη Ζάκυνθο: Πύρινα μέτωπα καίνε για τρίτη μέρα το νησί – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα (pics)

Πάνω από 120 πυροσβέστες επιχειρούν, ενώ ενισχύσεις έρχονται από όλη την χώρα. Σήκωσαν ακόμα και μη επανδρωμένο όχημα για να εντοπίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. Οι δυνατοί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Τελευταία ενημέρωση 10:30

Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Αγαλά στην Ζάκυνθο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κοιλιωμένο βρίσκεται έξω απο το χωριό, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δίνουν μάχη με τις τεράστιες φλόγες που δυναμώνουν συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στο χωριό.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Εκτός ελέγχου είναι οι δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις Βολίμες Ζακύνθου χωρίς να κινδυνεύουν ακόμα κατοικίες.

Τέσσερα ενεργά πύρινα μέτωπα

Τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν είναι τέσσερα: Στο όρος Βραχίωνας, που μαίνεται από χθες το μεσημέρι, στο χωριό Κοιλιωμένος που κατευθύνεται στο χωριό Αγαλάς και δύο νέες εστίες που έκαναν την εμφάνιση τους αργά το βράδυ, κοντά στο χωριό των Βολιμών.

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη, στην περιοχή του Κοιλιωμένου με την φωτιά να κατευθύνεται στο χωριό του Αγαλά. Υπάρχουν φόβοι ότι έχουν καεί στάβλοι με ζώα και αγροτικές καλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή των Βολιμών που ξέσπασαν οι δύο νέες εστίες έχει δοκιμαστεί δεκάδες φορές φέτος από τις πυρκαγιές. Οι δύο νέες εστίες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση η μία από την άλλη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα σημεία πυροσβεστική δύναμη για να περιορίσει το μέγεθος της καταστροφής.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Ημέρα Ζακύνθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καίγεται η Ζάκυνθος: Μέτωπα σε Καταστάρι και τις Βολίμες

Οι φωτιές στην Αλβανία επεκτάθηκαν στη Θεσπρωτία

Φλέγεται η χώρα: Σαράντα έξι πύρινα μέτωπα μόνο το τελευταίο 24ωρο