Κόλαση φωτιάς στο Ντουμπάι – Παραδομένος στις φλόγες ο ουρανοξύστης Torch Power (pics & video)

Ντουμπάι

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, ο Torch Power στο Ντουμπάι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, δεν υπήρξε κανέναν τραυματίας, καθώς οι κάτοικοι είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Ντουμπάι02

Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσης γνωστή, η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ εγείρονται ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον ίδιο ένοικο η προσπάθεια κατάσβεσης άρχισε να έχει αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες.

Ντουμπάι03

Σε βίντεο φαίνεται πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η φωτιά σε μία κάθετη λωρίδα από διαμερίσματα στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται στην εύπορη περιοχή της Μαρίνας στο Ντουμπάι. Από την φωτιά μάλιστα άρχισαν να πέφτουν φλεγόμενα κομμάτια από ψηλά, ωστόσο η πυροσβεστική πρόλαβε και έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

«Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί στο επεισόδιο πυρκαγιάς του πύργου Τορτς», είπε η κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ντουμπάι04

Μάλιστα, ο ίδιος ουρανοξύστης είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το 2015 λόγω της εύφλεκτης επένδυσης του κτιρίου,το οποίο σύμφωνα με την Daily Mail ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στο Γκρένφελ του Λονδίνου.

Πάντως η φωτιά και τα συντρίμμια που έπεφταν από το κτίριο δεν εμπόδισαν όσους έμεναν κοντά στο σημείο να βγουν στα μπαλκόνια τους και να απαθανατίσουν το γεγονός.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίμα στην Αίγυπτο – Δύο νεκροί από ένοπλη επίθεση κοντά στο Λούξορ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θέλετε να προστατεύσετε τη Γη από εξωγήινους; Η NASA ζητά άτομα

ΑΚΟΜΑ: Για πρώτη φορά: Γονιδιακή επέμβαση σε έμβρυα έκαναν οι επιστήμονες