Μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα – Ολονύχτιες μάχες των πυροσβεστών με τις φωτιές (pics & video)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν και σήμερα – μετά τις ολονύχτιες μάχες- από το πρωί οι πυροσβέστες στα Κύθηρα, για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον, αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, εκκενώθηκε χθες, προληπτικά ο οικισμός Κυπριωτιάνικα.

Παράλληλα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.

Οι δυνατοί άνεμοι σήμερα έχουν κοπάσει σε σχέση με χθες, βοηθώντας το έργο των πυροσβεστών.

 

Διαβάστε επίσης: Δραματική η κατάσταση: Πύρινα μέτωπα καίνε ανεξέλεγκτα τα Κύθηρα