Νέα σκληρή επίθεση της Γεροβασίλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γεροβασίλη

«Ο ελληνικός λαός θυμάται την απαξίωση της Δημόσιας Διοίκησης επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου με αφορμή την κριτική της ΝΔ για «αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια εξαγγέλλει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

“Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Προφανώς τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται σε άλλη χώρα. Διαφορετικά, αποκρύπτουν σκοπίμως όλα αυτά που η Κυβέρνηση νομοθέτησε τους τελευταίους μήνες και εκείνοι σωρηδόν καταψήφιζαν.

Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε σήμερα να δηλώσει ότι «έχει ξεκάθαρες θέσεις» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αυτές δηλαδή που έκανε πράξη ο σημερινός Πρόεδρος της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός των απολύσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, «αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», όπως μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση, μην επιτρέποντας περιθώρια για παρερμηνείες.

Χαιρόμαστε που, παρά τις προσπάθειες αναβάπτισής του σε «μεταρρυθμιστή», ο κ. Μητσοτάκης με παρρησία ομολογεί ότι θα επαναλάβει το ίδιο «μεταρρυθμιστικό» του έργο, δηλαδή τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και τόσα άλλα, με μοναδικό γνώμονα την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ματαιοπονεί, γιατί και ο ελληνικός λαός θυμάται και η Δημόσια Διοίκηση θα αναβαθμιστεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη, μετά φυσικά και την απολύτως αναγκαία διορθωτική θεσμοθέτηση κανόνων αξιοκρατίας, δικαίου και διαφάνειας που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί και θα αποτελεί:
– ένα από τα μέτρα αποδοτικότητας και ένα κίνητρο βελτίωσης,
– μια διαδικασία ιδιαίτερα χρήσιμη για τη βελτίωση της επαγγελματικής διαδρομής και σταδιοδρομίας των υπαλλήλων,
– και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός”.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο Ντίμης Αργυρόπουλος από τον ΟΑΣΘ