Περίεργα συμβάντα με την απαγωγή του μοντέλου: Πήγαινε για ψώνια με τον απαγωγέα της

Πολλά τα ερωτηματικά και οι απορίες των αστυνομικών αρχών από τις καταθέσεις μαρτύρων και του μοντέλου Κλόι Έιλινγκ από τη Βρετανία, για την απαγωγή της στο Μιλάνο. Οι υποψίες ότι κάτι δεν “κολλάει” αυξάνονται  αν και ο δικηγόρος της 20χρονης επιμένει ότι αποσαφηνίστηκαν όλα τα «θολά» σημεία.

Η Κλόι Έιλινγκ είπε στην ιταλική αστυνομία ότι της επιτέθηκαν δύο άνδρες, όταν έφτασε σε στούντιο για φωτογράφιση που είχε κλείσει, τη νάρκωσαν, την έβαλαν σε σακούλα και τη μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό κοντά στο Τορίνο.

Ήθελαν, όπως είπε, να την πουλήσουν σε δημοπρασία ως «σκλάβα του σεξ», αλλά την άφησαν ελεύθερη έπειτα από έξι ημέρες και την πήγαν στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο.

Ομως, τώρα έγινε γνωστό ότι η Έιλινγκ πήγε να ψωνίσει τρόφιμα και παπούτσια με τον απαγωγέα της, γράφει ο Guardian. Κάτι που προκάλεσε ερωτήματα για το αν οι δυο τους συνεργάστηκαν για να σκηνοθετήσουν την απαγωγή.

Επίσης, η ίδια είπε στην αστυνομία ότι μεταξύ των δύο τους αναπτύχθηκε σχέση εμπιστοσύνης και ότι κοιμόταν μάλιστα στο ίδιο κρεβάτι με τον απαγωγέα της. Εκείνος της έδωσε σοκολάτα και εσώρουχα, αλλά δεν την κακοποίησε σεξουαλικά, γράφει η Telegraph.

Ο δικηγόρος του μοντέλου, Φραντσέσκο Πέσκε, δήλωσε ότι η 20χρονη φοβόταν να αντισταθεί στον απαγωγέα, ιδιαίτερα επειδή της είπε ότι είχε συνεργούς οι οποίοι θα μπορούσαν να της κάνουν κακό αν προσπαθούσε να διαφύγει.

«Σκέφτηκε ότι το καλύτερο ήταν να κάνει την καλή με κάποιον τρόπο στον απαγωγέα, γιατί εκείνος της είπε ότι ήθελε να την απελευθερώσει, κάπως και κάποια στιγμή. Θεωρούσε ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να μη συγκρουστεί μαζί του», είπε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε ότι για αυτό πήγε για ψώνια με τον απαγωγέα το μοντέλο και δεν προσπάθησε να διαφύγει.

«Υπήρξαν νόμιμες αμφιβολίες στην αρχή, αλλά αυτές ξεπεράστηκαν», είπε ο Πέσκε στον Guardian. «Αυτά που είπε η Κλόι στην αστυνομία, μέσα σε 10 ώρες, δεν ήταν εύκολα για εκείνη. Αν πείστηκε η αστυνομία έπειτα από αυτό, τότε πείστηκα και εγώ. Ποιο θα ήταν το κίνητρο του απαγωγέα να συνεργαστεί; Είκοσι χρόνια στη φυλακή;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης αρχικά είχε δέσει τους καρπούς και τους αστραγάλους της Έιλινγκ, αλλά στη συνέχεια την έλυσε και την πήγε για ψώνια. Ακόμη, ανέφερε ότι της είπε πως θα την πουλήσουν στη Μέση Ανατολή ως «σκλάβα του σεξ».

Ο Πέσκε σημείωσε ότι η 20χρονη επανέλαβε πολλές φορές την ιστορία, στην αστυνομία και ενώπιον δικαστή. «Ακουσα κάποιους να την αμφισβητούν και να υπονοούν ότι εμπλεκόταν με κάποιο τρόπο σε αυτή την υπόθεση, επειδή ήταν πολύ εύκολο να δραπετεύσει.

Δεν μπορώ να πιστέψω τι σκέφτονται για την Κλόι Έιλινγκ», δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος της στο BBC. «Υπέστη μία τεράστια δοκιμασία και υπέφερε τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Λούκαζ Πάβελ Χέρμπα, όταν αυτός πήγε την 20χρονη στο βρετανικό προξενείο. Ο 30χρονος Πολωνός, που ζει στη Βρετανία, σχεδίαζε να την πουλήσει για πάνω από 300.000 δολάρια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να απαντήσει αν γίνεται έρευνα για πιθανή συνεργασία του Χέρμπα με την Έιλινγκ. «Είναι μία πολύ ευαίσθητη έρευνα και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Ερευνούμε ένα έγκλημα. Ολα θα ανακοινωθούν με επίσημο τρόπο», είπε.

Τον είχε συναντήσει και παλιότερα

Η Έιλινγκ δήλωσε ότι είχε συναντήσει τον απαγωγέα της τον Απρίλιο, όταν είχε πάει στο Μιλάνο για άλλη φωτογράφιση. Της συστήθηκε ως Αντρέ, την ενημέρωσε ότι η φωτογράφιση ματαιώθηκε και τη συνόδεψε με ένα ταξί στο αεροδρόμιο.

Αμφιβολίες έχουν προκύψει και από την εξιστόρηση του Χέρμπα, την οποία άλλαξε ο 30χρονος. Αξιωματούχοι τον περιέγραψαν στα ιταλικά ΜΜΕ ως επικίνδυνο άτομο, με μυθομανία. Ο Πολωνός, γράφει ο Guardian, έδωσε στην Έιλινγκ μία κάρτα της συμμορίας «Black Death», της οποίας υποστήριξε ότι είναι μέλος και της ζήτησε να δημοσιοποιήσει την ύπαρξη αυτής της ομάδας όταν θα την άφηνε ελεύθερη.

Ο Λορένζο Μπουκόσι, αστυνομικός στο Μιλάνο, δήλωσε ότι γίνεται έρευνα για το αν ο Χέρμπα έδρασε ως μέρος συμμορίας, ή αν το επινόησε αυτό. Ακόμη, ο 30χρονος είπε στην αστυνομία ότι έχει λευχαιμία και ότι στην απελπισία του για να βρει χρήματα για τις θεραπείες ήρθε σε επαφή με Ρουμάνους στο Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι του έδωσαν 500.000 λίρες για να νοικιάσει χώρους σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και το Μιλάνο, φαινομενικά για την αποθήκευση ρούχων.

Ο ίδιος είπε στην αστυνομία ότι έμαθε πως κρατούν την Έιλινγκ σε ακίνητο στο απομακρυσμένο χωριό, το οποίο είχε νοικιάσει ο ίδιος. Κατέθεσε ακόμη ότι εκεί ήταν δύο Ρουμάνοι όταν έφτασε ο ίδιος, που του ζήτησαν να μείνει με την 20χρονη.

«Οι Ρουμάνοι μου είπαν μέσω email ότι μπορούσα να την αφήσω να φύγει γιατί ήταν μητέρα, κάτι που ήταν ενάντια στους κανονισμούς της συμμορίας. Την πήγα στο προξενείο για να σιγουρευτώ ότι ήταν ασφαλής», είπε ακόμη.

Η Europol είπε ότι υπάρχει μία μόνο αναφορά στη συμμορία «Black Death» στη βάση δεδομένων της, κάτι που δεν επιβεβαιώνει απαραίτητα την ύπαρξή της.

Διαβάστε επίσης: Βάλλει εναντίον και των… τραπεζών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!