Προκαλούν οι Τούρκοι: Βεβήλωσαν εκ νέου την Αγιά Σοφιά (video)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προκλητικότητα των Τούρκων με την Αγιά Σοφιά, καθώς επαναλήφθηκε το φαινόμενο της προσπάθειας να μετατραπεί σε τζαμί, αυτή τη φορά από δυο μουσουλμάνοι στην Τουρκία, οι οποίοι “αιφνιδίασαν” τους αστυνομικούς, πέρασαν μέσα στο μνημείο της χριστιανοσύνης και άρχισαν να προσεύχονται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hürriyet δυο μουσουλμάνοι μπήκαν στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν γιατί έχει απαγορευτεί η προσευχή αφού είναι μουσείο.

Οι δύο μουσουλμάνοι δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της προσευχής στην Αγιά Σοφιά υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί.

Ένας από τους δύο, μάλιστα, έβγαλε το πανωφόρι του προκειμένου να φανεί η μπλούζα με τη σημαία της Τουρκίας που φορούσε από μέσα.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία αντίδρασης από τους άνδρες ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν άμεσα για να απομακρύνουν τους δύο Τούρκους, αλλά αντίθετα τους περίμεναν να τελειώσουν ό,τι έκαναν.

Οι δύο δράστες συνέχισαν τις προκλήσεις και μετά την αποχώρησή τους από τον χώρο του ιερού της Αγίας Σοφιάς φωνάζοντας ότι «ο χώρος αυτός δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί».

Από το θρησκευτικό και εθνικιστικό μένος τους δεν ξέφυγαν ούτε οι τουρίστες τους οποίους επέκριναν γιατί φορούσαν παπούτσια, πράγμα που απαγορεύεται στο κατά τους ίδιους «τζαμί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος και για αυτό το λόγο έχει καθιερώσει μουσουλμανική λειτουργία δυο φορές το χρόνος.

 

Διαβάστε επίσης: Λίστα τρόμου με 173 επίδοξους καμικάζι του ISIS – Πρώτος στόχος των τρομοκρατών η Ευρώπη