“Σκόρπισε” την Ριέκα και “κουνάει σεντόνι” ο Ολυμπιακός

Μετά από απουσία μιας σεζόν, οι Πειραιώτες είναι ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ! Με γκολ του Μάριν ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ριέκα (1-0) και στην Κροατία σφραγίζοντας την επιστροφή του στην ευρωπαϊκή ελίτ!

Με σύστημα 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι. Τερματοφύλακας ήταν ο Καπίνο, με τους Βούκοβιτς-Ρέτσο δίδυμο στα στόπερ, τον Ελαμπντελαουί δεξιά στην άμυνα και τον Κούτρη αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Ρομαό-Ζιλέ έχοντας μπροστά τους τον Οφόε, αριστερά τον Μάριν και δεξιά τον Καρσελά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μπεν.

Άντεξε στην πίεση

Ούσα η ομάδα που χρειαζόταν το γκολ και παίζοντας στην έδρα της, η Ριέκα μπήκε στο ματς δυναμικά πιέζοντας τους Ερυθρολεύκους, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν μείνει πίσω στο σκορ σε δυο περιπτώσεις. Στο 13’ ο Γκαβράνοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Ρέτσος απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 20’, με την κεφαλιά του Μπεν από καλή θέση να φεύγει άουτ.

Στο 21’ ο Βούκοβιτς γλίστρησε, με αποτέλεσμα η Ριέκα να βγει στην επίθεση με αξιώσεις. Ο Έμπερ σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκοργκόν αστόχησε με κεφαλιά, παρά το γεγονός ότι ήταν ολομόναχος!

«Χρυσό» γκολ του Μάριν

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πετύχει το υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ που έψαχνε στο 25’. Ο Καρσελά έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αυτή κατέληξε στον Οφόε, ο οποίος την έδωσε στον Μάριν την κατάλληλη στιγμή. Ο Γερμανός μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα!

Μεγάλες ευκαιρίες να το «κλειδώσει»

Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το γκολ, ο Ολυμπιακός είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως στάθηκε άτυχος. Αρχικά στο 30΄ο Σλούγκα «απογειώθηκε¨και απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Μάριν, ενώ στο 32’ ο προωθημένος Ρέτσος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον επίσης προωθημένο Βούκοβιτς, η προβολή του οποίοι κατέληξε στο δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος ο Κούτρης

Η Ριέκα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και σημάδεψε την πλευρά του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος είχε προβλήματα στην αντιμετώπιση του Γκοργκόν. Στο 53’ ο Έλληνας αμυντικός έκανε λάθος, ο Γκοργκόν έκλεψε και γύρισε στον Μίσιτς, ο οποίος σούταρε άουτ από καλή θέση. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκοργκόν πέρασε τον Κούτρη και έδωσε στον Γκαβράνοβιτς, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον Καπίνο σε μεγάλη απόκρουση! Βλέποντας την αδυναμία του νεαρού αριστερού μπακ ο Χάσι τον αντικατέστησε με τον Φιγκέιρας στο 61’.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος λίγο έλειψε να σκοράρει κιόλας, αλλά το πολύ ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του μέσα από την περιοχή στο 65’ πέρασε λίγο άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους. Οι Κροάτες είχαν δυo τεράστιες ευκαιρίες να μειώσουν με τον Ματέι στο 79’ και ο Γκαβράνοβιτς στο 90’, και ο Ολυμπιακός να κάνει το 2-0 με τον Μπεν 83’. Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών ήταν το τελικό σκορ και τους έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ριέκα (Ματίας Κεκ):Σλούγκα (51’ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77’ Ματέι), Μάλες, Γκοργκόν (61’ Κβρζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Ελαμπντελαουί, Ρομαό (80’ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Καρσελά, Μπεν, Μάριν (66’ Σεμπά)

Πηγή: Sportdog.gr