Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λας Ράμπλας (pics)

Τις πρώτες φωτογραφίες του τζιχαντιστή που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του λευκού βαν που την περασμένη Πέμπτη σκότωσε 13 ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης δημοσίευσε τη Δευτέρα η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Στις τρεις φωτογραφίες ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να αποχωρεί απόλυτα ψύχραιμα από το σημείο της επίθεσης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχε μόλις σκοτώσει 13 ανθρώπους και είχε τραυματίσει περισσότερους από 100.

Όπως σημειώνει η El Pais ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση φαίνεται να κατευθύνεται προς την αγορά της Μποκερία.

Η ταυτότητα του τρομοκράτη ωστόσο παραμένει ένα μυστήριο αν και το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να είναι ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Οι ισπανικές αρχές εξετάζουν, μάλιστα, το σενάριο ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία με μια εκδοχή να θέλει να το έχει κάνει με τα πόδια δια μέσου των Πυρηναίων.

Εξάλλου ο Μαροκινός ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ηλικίας περίπου 40 ετών, κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών δραστών των επιθέσεων στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς.

Ο Ες Σάτι αγνοείται από την Τρίτη. Η αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό να σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ της Καταλονίας, όπου ο πυρήνας των τζιχαντιστών προετοίμαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις».

Διαβάστε επίσης: Ισχυρό χτύπημα στον ISIS: Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξοντώνουν 200 τζιχαντιστές (video)