Στις Πρέσπες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Περιστέρα (video)

Στις Πρέσπες βρίσκεται για δεύτερη μέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2017 παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγο του Περιστέρα Μπαζιάνα τη συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με δημάρχους του νομού Φλώρινας και τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.

Μετά το τέλος της συναυλίας, στη διάρκεια του δείπνου ο καλλιτεχνικός διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Πρέσπεια» Γιώργος Λιάνης βράβευσε τον κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι τιμή για την ακριτική περιοχή των Πρεσπών και το ομώνυμο Φεστιβάλ η παρουσία του πρωθυπουργού.

Το μήνυμά μας είναι η ενότητα, είπε ο κ. Λιάνης και σημείωσε ότι στα 28 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ «Πρέσπεια» το έχουν επισκεφθεί για τις εκδηλώσεις όλοι όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί.

Στην συναυλία παραβρέθηκαν επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, ο βουλευτής Κοζάνης Δ. Δημητριάδης, η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Διαβάστε επίσης: Άρθρο παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η χώρα ζητά επανεκκίνηση»