Συνάντηση πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, εν όψει της ομιλίας του επικεφαλής της κυβέρνησης στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός έφθασε πριν από λίγο στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ νωρίτερα είχε αρχίσει η προσέλευση των εκπροσώπων των επιμελητηρίων (Εμπορικό-Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό), ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Πρόεδρος της τοπικής διοίκησης του οικονομικού επιμελητηρίου Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Αντωνάκης σε μια σύντομη δήλωση που έκανε είπε ότι θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την προστασία του κλάδου, να μην φεύγουν οι νέοι οικονομολόγοι στο εξωτερικό, καθώς και να προστατεύονται οι ελεγκτές που κάνουν κάθε μέρα την δουλειά τους έξω στον δρόμο.

Στο ΥΜΑΘ είναι επίσης ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του επαγγελματικού .«Αυτό που θέλουμε από τον κ. Τσίπρα είναι να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα πει στην έκθεση. Γιατί πολλά από αυτά που είπαν πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπώ εγώ έχουν πολλά προβλήματα στην πόλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζορπίδης πριν την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Στην συνάντηση συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και η υφυπουργός Μ-Θ Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Πρέσπες, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία – αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Παράλληλα, αύριο θα έχει επαφές με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ θα συναντηθεί και με δημάρχους του νομού Φλώρινας.

Διαβάστε επίσης: Προανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 3η αξιολόγηση ο Βούτσης