Συναγερμός στις Βρυξέλλες- Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα με εκρηκτικά

Νέος συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες, στη συνοικία Μολεμπέκ, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οδηγού. Αυτή τη στιγμή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, προσπάθησαν να σταματήσουν αυτοκίνητο που μετέφερε εκρηκτικά, κοντά στο σταθμό Weststadion.

Όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί, πυροβόλησαν στους τροχούς ενός αυτοκινήτου Citroen Picasso, ενώ συνελήφθη άτομο που παραδέχτηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχαν εκρηκτικά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφάλειας. Το προσωπικό και οι πελάτες στα κοντινά καταστήματα δεν είχαν την άδεια να φύγουν μέχρι να το επιτρέψει η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό στις Βρυξέλλες, ο ύποπτος συνελήφθη και στη συνέχεια ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι στο αυτοκίνητό του είχε εκρηκτικά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόχαν Μπέρκμανς δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «έπιασα τον οδηγό, ο οποίος μου είπε αμέσως ότι υπήρχαν εκρηκτικά στο πλοίο».

Ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε: «Δεδομένων των δηλώσεων του υπόπτου, προτιμήσαμε να μην αναλάβουμε κανέναν κίνδυνο».

Το Μόλενμπεκ θεωρείτα «φωλιά» τζιχαντιστών καθώς εκεί έμεναν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ απαγορεύει τη χρήση του όρου «κλιματική αλλαγή» στο υπουργείο Γεωργίας