Μόνο στην Ελλάδα – 7,2 εκατ ευρώ ενοίκια θα πληρώσει το κράτος για… αχρησιμοποίητο κτίριο!

Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί αυτό….Το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε τροπολογία για να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς ύψους 7,2 εκατ ευρώ για τη χρήση κτιρίου, με τη μόνη διαφορά ότι…ουδέποτε το χρησιμοποίησε!!!

Ο λόγος για το κτίριο “Κεράνη” στη Λεωφόρο Θηβών το οποίο παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών, με τελευταίες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, συνεχίζει να παραμένει σχεδόν άδειο…Τώρα το δημόσιο καλείται να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς 7,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου κ.λπ., το υπουργείο Οικονομικών κλείνει τις οικονομικές εκκρεμότητες με την επενδυτική εταιρεία ακινήτων Εθνική Πανγαία καθώς και με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Αττική για το σχεδόν άδειο κτίριο Κεράνη στη Λεωφόρο Θηβών.

Το γνωστό κτίριο, αγοράστηκε σχεδόν προ δύο δεκαετιών από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για να στεγάσει υπηρεσίες του, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Πέρυσι είχε ανακοινωθεί πως θα φιλοξενήσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που επίσης δεν έγινε!

Όμως, παρά το γεγονός πως το κτίριο περιλαμβάνεται στα 28 ακίνητα που πώλησε και επαναμίσθωσε το δημόσιο (μέσω σύμβασης Sale and Lease Back), καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει(;) τους δημόσιους υπαλλήλους να μετακομίσουν στο Αιγάλεω, γεγονός απαράδεκτο για μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και περικόπτει μισθούς και συντάξεις ακόμα και για λίγα χιλιάδες ευρώ.

Το δημόσιο οφείλει σημαντικότατα ποσά που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Πανγαία για τα ενοίκια. Με την τροπολογία καλείται να πληρώσει και τις δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τις 30 Ιουνίου, τις δαπάνες κατανάλωσης φυσικού αερίου μέχρι 30 Απριλίου 2017 και τις δαπάνες ύδρευσης μέχρι τις 27 Ιουλίου 2017.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την πληρωμή των ενοικίων και των λογαριασμών προσεγγίζει τα 7,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Επιδοτεί έως 150 ευρώ τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ η περιφέρεια Αττικής