Σταθερά πρώτη η Μέρκελ – Τι δείχνει δημοσκόπηση τρεις μέρες πριν τις εκλογές

Μέρκελ

Οι συντηρητικοί της Άνκγελα Μέρκελ απώλεσαν μια ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τρεις μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Η καγκελάριος αναμένεται να εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, το κόμμα της Μέρκελ βρίσκεται στο 37% με τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP) να διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.

Το AfD, που αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στην κάτω βουλή της Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά, αύξησε το ποσοστό του σε 10%, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά να βρίσκονται αμφότερα στο 9%.

Το ποσοστό των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.

Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%, σε αντίθεση με το 29% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντουμπάι: Βρετανός κινδυνεύει να φυλακιστεί γιατί…σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκρυθμη η κατάσταση στην Καταλονία – Απεγκλώβισαν πολιορκημένους εθνοφύλακες! (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» από Ερντογάν: «Πρέπει να αποκτήσουμε βαλλιστικούς πυραύλους» (video)