“Αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις” εξηγεί η Γεροβασίλη

Γεροβασίλη

«Θωρακίζουμε τους δημόσιους υπαλλήλους και καταρρίπτουμε τα στερεότυπα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θέλουν να αξιολογηθούν…» ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την τροπολογία της με την οποία τίθενται χρονικά όρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε πως «για εμάς αξιολόγηση δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, αλλά ούτε αποχή από καθήκοντα και απαξίωση δομών του δημοσίου. Η αξιολόγηση είναι αξιοκρατία, διαφάνεια και βοηθάει στην βελτίωση των υπαλλήλων και στην αναβάθμιση δεξιοτήτων» και πρόσθεσε:

«Πιστεύω στις ικανότητες των δημοσίων υπαλλήλων, οι περισσότεροι δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους» και «με την τροπολογία αυτή θωρακίζουμε αυτούς του δημόσιους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση καταρρίπτοντας το στερεότυπο ότι δεν θέλουν να αξιολογηθούν»

Τι προβλέπει η τροπολογία για την αξιολόγηση
Η τροπολογία αυτή για τις κρίσεις του 2016, προβλέπει χρονικό διάστημα 10 ημερών στον υπάλληλο να καταθέσει συμπληρωμένο με τα στοιχεία που τον αφορούν το έντυπο αξιολόγησης . Ο Α’ Αξιολογητής εντός 10 ημερών να προχωρήσει στην αξιολόγησή του και εντός ενός άλλου ενός 10ημέρου να ολοκληρώσει την κρίση του και ο Β αξιολογητής. Δηλαδή συνολικά η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Ψαριανός: «Είμαι με τον Σταύρο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοντονής: «Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο η υπόθεση Γεωργίου»

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: «Έργο ιστορικής σημασίας η σιδηροδρομική διασύνδεση με τη Βουλγαρία»