Απίστευτη καταστροφή από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Σαμοθράκη (pics)

Σαμοθράκη

Ζημιές στο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις και προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Σαμοθράκη το βράδυ της Δευτέρας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα στο νησί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η καταιγίδα ξεκίνησε στις 18:45 περίπου το απόγευμα και μέχρι μέχρι τις 21:30, σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό Σαμοθράκης είχαν πέσει 236,4 mm βροχής, όταν από την αρχή του χρόνου η συνολική ποσότητα βροχόπτωσης έφτανε τα 648,6 mm.

Σαν αποτέλεσμα χείμαρροι και ρέματα υπερχείλισαν καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία οχημάτων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Είναι ενδεικτικό ότι η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει και να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Η ένταση των φαινομένων ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού».

Σήμερα κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο νησί κατόπιν εντολής Δημάρχου. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ακούσαμε και αυτό! «Ντελιβεράς» παρέδιδε σουβλάκια με ηρωίνη στα κρατητήρια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο «χτύπημα» από Anonymous: Ετοιμάζουν διαρροή κυβερνητικών εγγράφων

ΑΚΟΜΑ: «Γελάει και το παρδαλό κατσίκι»: Έστειλαν εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ σε νεκρό από το 2006