Απίστευτο! Ψαράς φούσκωσε σαν μπαλόνι εξαιτίας της νόσου του δύτη (pics & video)

Σοκ έπαθε ο πρωταγωνιστής του συμβάντος και ψαράς Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνεζ όταν είδε το σώμα του να παραμορφώνεται εντελώς, αφού βγήκε πολύ γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας μετά από βουτιά.

Συγκεκριμένα, ο Περουβιανός Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνεζ  κέρδισε αμέσως 5 κιλά σε βάρος, ενώ τα χέρια του και το στήθος του φούσκωσαν σαν μπαλόνι.

Ο ψαράς αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη βουτιά για να μαζέψει όστρακα, αλλά έκανε το τραγικό λάθος να ανέβει πολύ γρήγορα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να πάθει την νόσο των δυτών.

Ωστόσο, αυτό που έπαθε ο Αλεχάντρο, το να φουσκώσει δηλαδή σαν μπαλόνι, είναι κάτι το οποίο οι ειδικοί δεν έχουν ξαναδεί.

Ο ίδιος κάνει θεραπείες οξυγόνου σε θάλαμο υπό πίεση για να επανέλθει στο φυσιολογικό, ενώ ο γιατρός του έχει καταφέρει μέχρι στιγμή να «στραγγίσει» περίπου το 30% του αζώτου στο αίμα του.

Λόγω του πρωτοφανούς περιστατικού, οι γιατροί δεν μπορούν να τον εγχειρίσουν, ενώ ο Μαρτίνεζ περπατά με δυσκολία λόγω της δυσμορφίας του σώματός του.

Εκτός από την δυσκολία στο περπάτημα, ο Αλεχάντρο έχει υπέρταση πράγμα που δυσκολεύει την κατάστασή του.

Η νόσος δυτών οφείλεται στην παρουσία φυσαλίδων στους ιστούς του σώματος, από αδρανές αέριο που έχει διαλυθεί κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης. Ένα αέριο όταν διαλύεται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος λαμβάνει αέρια μορφή.

Οφείλεται στην απότομη ανάδυση του δύτη, η οποία αποφράζει τα αιμοφόρα αγγεία. Το άζωτο διαλύεται μέσα στο αίμα κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, επειδή βρίσκεται σε μεγάλη πίεση και σχηματίζει φυσαλίδες στη γρήγορη ανάδυση, γιατί η πίεση ελαττώνεται.

Τα συμπτώματα είναι πολλά και διαφέρουν, αλλά τα πιο διαδεδομένα είναι τα προβλήματα στις αρθρώσεις, η φαγούρα στο δέρμα, η ναυτία, οι πονοκέφαλοι, ακόμη και η παράλυση.

Διαβάστε επίσης: Κοσμογονικές εξελίξεις στην Κολομβία: Παραδίδεται η ισχυρότερη συμμορία ναρκωτικών!