Βελτιωμένη η κατάσταση σε Ελληνικό και Άλιμο από την ρύπανση-pics

Σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο θαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού και του Αλίμου όπως το είδαμε και εμείς που βρεθήκαμε εκεί χθες Δευτέρα 25/9.

Μόλις μια εβδομάδα μετά, όπου οι ακτές του Ελληνικού στον Άγιο Κοσμά έδειχναν μαύρες από το μαζούτ του «Αγία Ζώνη ΙΙ», σήμερα η κατάσταση δείχνει πολύ καλύτερη, όπως είδαμε και εμείς που επισκεφτήκαμε την ακτή στο ύψος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά του (ΕΑΚΝ/ΑΚ).

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες η θάλασσα έχει καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα μπορούμε να πούμε έχει επανέλθει σχεδόν στα προηγούμενα επίπεδα πριν την ρύπανση. Το πρόβλημα παραμένει πάντως έξω στις ακτές και λόγω των βράχων που υπάρχουν, γεγονός που κάνουν πιο δύσκολη την απορρύπανση.

Την βελτίωση της κατάστασης στο Ελληνικό βλέπει και το υπουργείο Ναυτιλίας που σε σημερινή του ενημέρωση για την απορρύπανση του Σαρωνικού σημειώνει: “Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη.  Επιχειρεί συνεργείο σαράντα έξι (46) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τρία (03) πιεστικά μηχανήματα.”

Ευτυχώς στο ρέμα των Τραχώνων που χύνεται στον Άγιο Κοσμά και δίπλα από την δημόσια πλαζ του Αλίμου η ζωή συνεχίζεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στις πλαζ του Αλίμου.

Τόσο η δημόσια πλαζ όσο και η ιδιωτική είναι σε πολύ καλή κατάσταση. “Εκεί επιχειρούν τριάντα ένα (31) άτομα ιδιωτικής εταιρείας όπου διενεργούν εργασίες καθαρισμού των ακτών στο Α’ και Β’ Αλίπεδο Αλίμου με πιεστικό μηχάνημα”, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες σοκ στο Ελληνικό: Εκεί που είχε καθαρίσει γέμισε πάλι μαζούτ