Γαβρόγλου για τους 106 φοιτητές που αντέγραφαν: “Θα τους ανάγκαζα να κάνουν μια ημερίδα!”

Γαβρόγλου

Στο ζήτημα των αντιγραφών από τους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε ως… λύση του προβλήματος τη διοργάνωση μιας ημερίδας! 

Μιλώντας στον Realfm, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το πρόβλημα των αντιγραφών είναι υπαρκτό. «Εδώ, αυτούς τους τσάκωσαν αλλά το πρόβλημα υπάρχει. Αν εγώ ήμουν ΝΔ δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, φοιτητές να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό. Σήμερα είναι μίας άλλης τάξης πρόβλημα» δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει: «Έχουμε 300.000 φοιτητές, μη γενικεύουμε, από ότι έγινε από μια ελάχιστη μειοψηφία».

Η αποκάλυψη της… γενικευμένης αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών προκάλεσε χτες πολιτική θύελλα αναφορικά με τη στάση που κράτησαν οι φοιτητικές παρατάξεις. Μάλιστα, μετά την αποκάλυψη ότι η τοπική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της τιμωρίας που επιβλήθηκε στους φοιτητές, η Νέα Δημοκρατία «παραίτησε» τον υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωλοτούμπα Σταθάκη: «Σε μια-δυο ημέρες δίνουμε άδεια για την Ολυμπιάδα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ακάθεκτος ο Πολάκης κατά Eldorado: «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία να κάνει ό,τι θέλει ένας CEO»

ΑΚΟΜΑ: Δήλωση Καμίνη: «Δεν θα παραιτηθώ από δήμαρχος εάν εκλεγώ»