Εικόνες καταστροφής: O ισχυρότερος τυφώνας στην ιστορία σαρώνει την Καραϊβική (vid)

Ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει εμφανισθεί ποτέ στον Ατλαντικό Ωκεανό, έφτασε στα νησιά της βορειοανατολικής Καραϊβικής, με τα πρώτα βίντεο να δείχνουν εικόνες ολικής καταστροφής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων η πανίσχυρη καταιγίδα Ίρμα (Irma), κατηγορίας 5, και με μέγιστες ριπές του ανέμου που φτάνουν κοντά στα 300 χιλιόμετρα την ώρα, αναμένεται να κατευθυνθεί προς το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή και την Κούβα προτού να κατευθυνθεί ενδεχομένως στη Φλόριδα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Εν τω μεταξύ τα βίντεο που ανεβαίνουν στο twitter είναι σοκαριστικά.

Ο τυφώνας ήδη έπληξε τη Μπαρμπούντα και έφτασε στο Σεν Μαρτέν της Γουαδελούπης, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ αποθηκεύουν νερό, τρόφιμα και καύσιμα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πάνω από 1.000 άνθρωποι πέρασαν την νύχτα τους σε προσωρινά καταφύγια. «Είναι τρομακτικό. Τα περισσότερα νησιά είναι στο σκοτάδι. Είναι πολύ, πολύ τρομακτικό», δήλωσε κάτοικος.

Το μέγεθος της καταστροφής, καθώς και ο αριθμός θυμάτων -αν υπάρχουν- ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 75χρονος πέθανε σε ορεινή περιοχή του Πουέρτο Ρίκο, προετοιμαζόμενος για τον τυφώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τον Χάρβεϋ η Ίρμα! Νέος τυφώνας πλησιάζει τις ΗΠΑ (vid)

Επτά νεκροί από την καταιγίδα «Λυδία» που σαρώνει το Μεξικό

Προκαλεί το εξώφυλλο του Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει. Έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας»

Συναγερμός στο Πουέρτο Ρίκο: Πλησιάζει ενισχυμένος ο τυφώνας Ίρμα