Εμφύλιος στην Ευρώπη για τους μετανάστες: “Δεν τους θέλουμε” – Απειλούν οι Βρυξέλλες

Ένας ιδιότυπος “εμφύλιος” πόλεμος μαίνεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την άρνηση χωρών να δεχθούν στο έδαφος τους μετανάστες.

Όλο και πληθαίνουν οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν πλέον μετανάστες στο έδαφος τους, βλέποντας προφανώς το τι γίνεται σε χώρες που αποτελούν πύλες εισόδου, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και λιγότερο η Ισπανία, ενώ και οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστές φονταμενταλιστές στην καρδιά της Ευρώπης, “φρενάρουν” τι όποιες καλές προθέσεις.

Συγκεκριμένα η Σλοβακία η Ουγγαρία η Τσεχική Δημοκρατία η Ρουμανία και η Πολωνία, αρνούνται να δεχθούν μετανάστες βάσει του προγράμματος της ΕΕ για την μετεγκατάστασή τους, παρά την απόφαση του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ ότι οι Βρυξέλλες έχουν δικαίωμα να υποχρεώσουν κράτη μέλη να δεχθούν μετανάστες αιτούντες άσυλο.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο δήλωσε σχετικά για το θέμα: «Ήμουν πεπεισμένη ότι το δικαστήριο θα λάμβανε μια τέτοια απόφαση, όμως αυτό ουδόλως αλλάζει τη στάση της πολωνικής κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική». Έτσι η Πολωνία θα συνεχίσει να αρνείται να δεχθεί μετανάστες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Ρόμπερτ Φίτσο αρνούμενος και αυτός να δεχθεί νέους μετανάστες δήλωσε: «οι θέσεις μας για τις ποσοστώσεις δεν αλλάζει». «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη με άλλους τρόπους από το να εξαναγκαζόμαστε να δεχθούμε μετανάστες από άλλες χώρες που δεν θέλουν έτσι κι αλλιώς να βρίσκονται εδώ»

Η Σλοβακία και η Ουγγαρία μαζί με την Τσεχική Δημοκρατία και τη Ρουμανία είχαν ψηφίσει κατά της μετεγκατάστασης από την Ελλάδα και την Ιταλία 120.000 ατόμων που ανταποκρίνονται στα κριτήρια της διεθνούς προστασίας, για μία περίοδο δύο ετών.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα και η Ιταλία απείλησε να κλείσει τα λιμάνια της αν οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν ανοίξουν και αυτές τα δικά της για να δεχθούν μετανάστες.

Οι Βρυξέλλες απειλούν με πρόστιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει εντός εβδομάδων δικαστικές διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν στην επιβολή προστίμων σε βάρος της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, αν αρνηθούν να δεχθούν στο έδαφός τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα των ποσοστώσεων βάσει των οποίων τα κράτη κλήθηκαν να υποδεχθούν μετανάστες που επανεγκαθίστανται από τη Μεσόγειο, ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

“Αν τα κράτη μέλη, που δεν έχουν προχωρήσει καθόλου σε επανεγκαταστάσεις ή τις έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, δεν αλλάξουν την προσέγγισή τους μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε το τελευταίο βήμα στη διαδικασία παραβίασης, οδηγώντας την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο“.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει την εξουσία να επιβάλλει οικονομικές ποινές σε κυβερνήσεις οι οποίες δεν συμμορφώνονται προς τη νομοθεσία της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανένδοτες Σλοβακία και Ουγγαρία: «Δεν δέχονται μετανάστες» – Κόντρα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολωνία κατά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Δεν θα δεχτούμε ούτε εμείς μετανάστες»!

«Έως εδώ» λέει η Ιταλία: Απειλεί να κλείσει τα λιμάνια για τους μετανάστες

Στο έλεος των μουσουλμάνων η Σουηδία: «Βοηθήστε μας…» (Βίντεο)