Επιφυλακτική η Μέρκελ για το ευρωπαϊκό “όραμα” του Μακρόν

Μέρκελ

Επιφυλακτική εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ στις εκκλήσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, λίγες ώρες πριν ο Γάλλος πρόεδρος αναπτύξει το όραμά μου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές, που την ανάγκασαν να μελετά το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους επικριτικούς στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη Φιλελεύθερους, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι το κόμμα της θα στηρίξει λογικά μέτρα, αλλά θέλει να δει τα κράτη να γίνονται πιο ανταγωνιστικά.

«Δεν θα αποκλείσω τίποτε, ούτε θα χαράξω κόκκινες γραμμές», είπε απαντώντας για το ενδεχόμενο συμφωνίας με το Παρίσι.

«Η Ένωση (CDU/CSU) θα στηρίξουν ό,τι είναι λογικό. Άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη επιρροή για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι επιφυλακτικοί τόνοι της μάλλον θα ανησυχήσουν τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος από την νίκη του τον περασμένο Μάιο μιλά για συνεργασία με τη Μέρκελ για την θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ε.Ε., περιλαμβανομένης και της πιθανότητας δημιουργίας προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και ενός προληπτικού ταμείου που θα βοηθεί χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη 7 σε συναυλία στην Αίγυπτο επειδή ανέμισαν σημαία των ΛΟΑΤ (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καρφί» Πρασίνων σε Σόϊμπλε: Η Γερμανία κέρδισε χρήματα από την ελληνική κρίση

ΑΚΟΜΑ: http://blueskytv.gr/2017/09/esa-%CE%A3%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-1000-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%83/ESA: Σε τριάντα χρόνια θα ζουν 1000 άνθρωποι στο φεγγάρι