Καταγγελία Άδωνι: “Στο ναυάγιο εμπλέκεται φανατικός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ” (video)

Σκληρή επίθεση κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδη, σε συζήτηση για την καταστροφή του Σαρωνικού, προβαίνοντας και σε μια σοβαρή καταγγελία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση ότι ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση! Τόνισε μάλιστα, ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι ένα πρόσωπο, που είναι ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά.

«Τι αποδεικνύεται στο διαδίκτυο. Στην ομάδα των διαχειριστών αυτού του πλοίου, υπάρχει κι ένα πρόσωπο. Αν θέλετε, το ονοματεπώνυμό του δεν θα το πω στον αέρα. Για λόγους ΕΣΡ. Αλλά αν θέλετε να το δώσω στην εκπομπή σας να το ψάξετε, πολύ ευχαρίστως.

Αποτελεί από τους φανατικότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα προσωπικά. Με χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Βαξεβάνη. Το πρόσωπο αυτό είναι κομβικό στη διαχείριση της εταιρείας«, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για να συνεχίσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Προφανώς όταν έγινε το ατύχημα. Όταν κατάλαβαν ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου, έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Να πουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Έκαναν τον σταυρό τους να είναι τυχεροί και να μην υπάρξει τελικώς διαρροή. Η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι, η ανικανότητά τους δεν τους άφησε να βάλουν τον φραγμό εκεί που έπρεπε.

Αλλά έβαλαν έναν μικρό φραγμό για τα μάτια του κόσμου και τους έφυγε η πετρελαιοκηλίδα. Κοινώς, για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκαναν όλα θάλασσα.

Γι’ αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του τόσο αναντικατάστατο, τόσο κολλημένο με την καρέκλα, που γελάει σαν μην συμβαίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνι Γεωργιάδη απευθυνόμενος στον Κουρουμπλή του είπε: «Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα»

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για ολιγωρία και ανικανότητα στο θέμα της καταστροφής του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή.

«Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε «Καταστρέψατε τον Σαρωνικό, όλη την Αττική, και γελάτε»,

«Έσκασε η βόμβα του κ. Γεωργιάδη αλλά δεν μας σκότωσε». Αυτό απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την καταγγελία που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τότε του απάντησε: «Είστε χοντρόπετσοι γι’ αυτό κύριε Κουρουμπλή! Δεν σας πιάνει τίποτα όταν είναι για την καρέκλα σας«! Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο ζήτημα… Στην συνέχεια επεσήμανε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα SOS που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο κ. Κουρουμπλής, είπε επίσης πως έχει υπόνοιες για το τι προκάλεσε το ναυάγιο τις οποίες έχει διαμηνύσει στον εισαγγελέα και στο πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως διεξάγεται έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρεθούν τα αίτια.

 

Συγγνώμη Κουρουμπλή για την προτροπή!

Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι του… debate στον αέρα του ΣΚΑΪ, ήταν και η συγγνώμη του υπουργού Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα πως οι πολίτες… μπορούν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του Σαρωνικού!

Αυτό ενώ πολλές ακτές παραλιών είναι… κατάμαυρες από το μαζούτ και το πετρέλαιο που διοχετεύτηκε στην θάλασσα μετά το ναυάγιο…

Συγκεκριμένα τόνισε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια. Σε έναν προφορικό λόγο, σε μία συζήτηση που έγινε με την κυρία Κοσιώνη… Όταν με ρώτησε στην αρχή πότε υπολογίζετε ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν, είπα ότι σε ένα μήνα, με βάση και τις μετρήσεις που θα έχουμε τότε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, είπα κι αυτό το πράγμα… Εγώ ζητάω και συγννώμη αν θεωρήθηκε έτσι. Εγώ όμως λέω στην κυρία Κοσιώνη: Θέλω ένα μήνα. Ότι η προσπάθεια που κάνουμε, είναι γιγαντιαία«.

“Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» είπε ακόμα ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση  για «μαύρη προπαγάνδα”.

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμα κατηγόρησε τον υπουργό ότι κατέθεσε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση το αίτημα για Ευρωπαϊκή βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Αισιοδοξία Τσακαλώτου: Δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018