Κρήτη: 1.700 παραβάσεις του ΚΟΚ καταγράφτηκαν μέσα σε 4 μέρες!

Αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει με την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Κρήτη, καθώς διαπιστώνεται ότι απλά αυτός δεν τηρείται! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως καταγράφτηκαν περισσότερες από 1.700 παραβάσεις του μετά από έλεγχο της αστυνομίας!

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1.700 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που έκανε η ΕΛΑΣ στο νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συγκροτήθηκαν 145 συνεργεία, ελέγχθηκαν συνολικά 6.992 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.707 παραβάσεις.

Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, 307 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, 232 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 141 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 78 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ακόμα βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 60 για αντικανονικό προσπέρασμα, 50 για επικίνδυνους ελιγμούς και 42 για παραβάσεις του ερυθρού σηματοδότη. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν ακόμα 695 παραβάσεις άλλων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Παναγιώτης Νίκας ο ιδρυτής της επώνυμης αλλαντοβιομηχανίας