Μέσω ΟΑΕΔ – Προσλήψεις 10.000 ανέργων στο Δημόσιο – Ποιες ηλικίες περιλαμβάνει

Προσλήψεις

Την τόνωση της απασχόλησης στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες άνω των 55 ετών, των ανθρώπων δηλαδή που βρέθηκαν στην ανεργία λίγο πριν την σύνταξη προωθεί ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στο Δημόσιο.
Προσλήψεις 10.000 ανέργων άνω των 55 ετών οι οποίοι δεν έχουν βρει δουλειά για τουλάχιστον 12 μήνες ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, αλλά και σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα έχουν διάρκεια 12 μηνών.

Μάλιστα δίδεται η δυνατότητα από τον ΟΑΕΔ για επέκταση του προγράμματος επιδότησης της εργασίας των ανέργων για ακόμη 12 μήνες.

Η επιδότηση φτάνει ως και το 50% του ημερήσιου μισθολογικού και μη κόστους μέχρι το συνολικό ποσό των 600 ευρώ τον μήνα.

Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
Οι δικαιούχοι που διαθέτουν ωδικό πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση ait.oaed.gr στο ΚΠΑ2.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν κωδικό θα πρέπει να επισκεφθούν την υπηρεσία ΚΠΑ2 για να παραλάβουν τον σχετικό κλειδάριθμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εκβιαστική» χαρακτηρίζει την κίνηση του Eldorado η Σβίγκου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος: Η ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την Εl Dorado

ΑΚΟΜΑ: Στη Βουδαπέστη ο Τσίπρας για τη 67η Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της Ευρώπης