Μακελειό με οκτώ νεκρούς από πυρά στο Τέξας

Ένας άνδρας εισέβαλε σε κατοικία στο Τέξας και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας επτά άτομα πριν τον εντοπίσουν και τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί, αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Πλάνο, περί τα 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας.

Στην κατοικία είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα για να παρακολουθήσουν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου με τους Dallas Cowboys. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έφτασε στο σπίτι και άρχισε να καβγαδίζει με μια γυναίκα έξω από αυτό.

Η γυναίκα προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι και τότε ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί με αυτόματο όπλο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί, ίσως 30 με 40.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο ενώ αστυνομικοί μπήκαν στη κατοικία και εντόπισαν τον άνδρα, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί. Απάντησαν στα πυρά και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Πέρα από τους νεκρούς, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν και δύο άτομα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς να είναι γνωστή η κατάστασή τους.

Για την ώρα παραμένει ασαφές ποια ήταν η σχέση του δράστη με τα θύματα, τα οποία πιστεύεται ότι όλα ήταν ενήλικα. Άγνωστο παραμένει και το κίνητρο του δράστη.

 

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία – Στους 30 οι τραυματίες